Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

AR Kapanışları: Artırılmış Gerçeklik ile Şeffaf Şifreleme Saldırıları

Resim 1 Resim 2

polatsude

Sude Polat
KF Kullanıcı

AR Kapanışları: Artırılmış Gerçeklik ile Şeffaf Şifreleme Saldırıları​

Merhaba Güvenlik Meraklıları,

Bugün eğlence sınırlarını aşan, yani hatta gerçekten hayal kırıklığı yaratabilecek bir konuyu ele alacağım: **AR (Augmented Reality) tabanlı phishing**.

#### 1. Neden AR?

- **Görsel Değişkenlik:** Gerçek zamanlı nesne tanıması sayesinde siber saldırganlar, bir kullanıcının ekranına gerçek bir nesne gibi görünür görseller yerleştirip, onları ekli bir şifreleme aracıma dönüştürebilir.
- **İnsan Faktörü:** İnsanlar, hologram veya gerçek objektifken daha az şüphe duyarlar. AR, bu güveni “yaratıp” aldırır.

#### 2. Nasıl Çalışır?

1. **Saldırganın Hazırlığı** – Bir AR uygulaması geliştirilir.
2. **Kamera Dinleyici** – Kullanıcının cihazı, arka planda gizli bir kamera ile veriyi toplar.
3. **Gerçek Nesne Sentezi** – Alanın içindeki belirli bir nesne (ör. bir koltuk) üzerine “şeffaf” bir şifre reklamı yerleştirilir.
4. **Veri Toplama** – Kullanıcı, hologramı güzel bir şekilde okurken, şifre ve kimlik bilgileri saldırganın sunucusuna gönderilir.
5. **Sonuç** – Kullanıcı, “güvenli günde” zenginleştirilmiş bir AR deneyimi yaşarken, verileri çalınır.

#### 3. Örnek Başarılı Atak: The “Tabletop” Scam

- **Senaryo**: Evden çalışma ortamında bir yöneticinin masaüstü.
- **Adım 1**: AR uygulaması, masasındaki ton ürülerinin üzerinden bir karmaşık şifre kodunu gösterir.
- **Adım 2**: Kullanıcı, kodu “güvenli” olarak okur.
- **Adım 3**: Kod, AI tabanlı AI chatbot’a gönderilir; bu da QR kodlarını çözerken aynı anda sahte bir şifre oluşturur.

#### 4. Savunma Stratejileri

| Korumayı Zorluk | Öneri |
| --- | --- |
| AR uygulama izinleri | Cihaz ayarlarında “kamera + mikrofona” izinleri sıkı bir şekilde yönetin. |
| Fiziksel kontrol | Çevrenizdeki nesnelerin üzerine hırsız AR izlenimleri kötüye kullanılmasının önlenmesi için zarı dolgu yapın. |
| Eğitim | Kullanıcıları “görsel güvenlik göstergeleri” konusunda eğitin; hologramların gerçek mestimdeki kontrol cihazları olmadığını anlamalarına yardımcı olun. |
| Şifre Kontrolü | Çok faktörlü kimlik doğrulama zorunluluğu uygulayın; bir hologram tek başına yetmez. |

#### 5. Sonuç ve Gelecek

AR, tıpkı diğer teknolojiler gibi hem yaratıcılığımızı hem de güvenlik sistemlerimizi test eden bir arazi test alanı.
Saldırganlar sınıfının bu yeniliğe karşı hızla evrimleşmesi bekleniyor; bu nedenle güvenlik ekibimizin AR kullanımını yönetme becerilerini geliştirmesi gerekir.

Bu konuyu daha da derinleştirmek orada yüzünden, lütfen sorularınızı ve deneyimlerinizi paylaşın!

Cevaplarınızı bekliyorum.

---
"AR, sadece sanal değil, aynı zamanda siber doğanın yeni bir parçası."

photo-1689608172636-46dec0e2a4bb

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri