- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 2
- Tepkime puanı
- 2
- Puanları
- 1
<b>Aşure Tarifi İçin Malzemeler</b>
Buğdayları iyice yıkayıp, üzerini geçecek kadar suyla haşlayalım. Akşamdan ısladığımız kuru fasulye ve nohudu haşlayalım (ben düdüklü tencerede 30-45 dk arası haşladım). Kuru meyveleri minik minik doğrayalım farklı kaselerde soğuk suyla ıslatalım. Karanfili cezveye koyup 1 su bardağı suyla kaynatalım tadı suyuna çıksın tanelerini aşure içine katmıyoruz. Haşlanan buğdayların üzerine 5 su bardağı su koyalım ve tüm malzemeleri ekleyelim (şeker incir ve süt hariç) incirleri küçük bir tencerede pişirelim o sırada. Tüm malzemeler pişip, kıvam aldığında şekeri inciri ve sütü ekleyip, biraz daha pişirelim. <b>Aşure Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 5 su bardağı buğday
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 1 su bardağı kuru kayısı
- 1 su bardağı kuru incir
- 1 su bardağı kuru incir
- 1 su bardağı kuru dut
- Yarım su bardağından fazla fındık
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 10 adet karanfil
- 3 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı susam
- 1 çay kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
- 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
- 1 su bardağı süt
- 5-6 su bardağı su
- Tarçın
- Ceviz
- Fındık
- Hindistan cevizi
Buğdayları iyice yıkayıp, üzerini geçecek kadar suyla haşlayalım. Akşamdan ısladığımız kuru fasulye ve nohudu haşlayalım (ben düdüklü tencerede 30-45 dk arası haşladım). Kuru meyveleri minik minik doğrayalım farklı kaselerde soğuk suyla ıslatalım. Karanfili cezveye koyup 1 su bardağı suyla kaynatalım tadı suyuna çıksın tanelerini aşure içine katmıyoruz. Haşlanan buğdayların üzerine 5 su bardağı su koyalım ve tüm malzemeleri ekleyelim (şeker incir ve süt hariç) incirleri küçük bir tencerede pişirelim o sırada. Tüm malzemeler pişip, kıvam aldığında şekeri inciri ve sütü ekleyip, biraz daha pişirelim. <b>Aşure Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

