- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 2
- Tepkime puanı
- 1
- Puanları
- 1
<b>Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler</b>
Öncelikle tavuklarımızı tuz ekleyerek haşlayalım. Haşlanan tavuklarımızı çok küçük olmayacak şekilde didikleyelim. Diğer yandan küp küp doğradığımız patatesleri biraz yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Tamamen haşlamayın ki fırında pişerken ezilip püre olmasın. Aynı şekilde bezelye ve havuçları da haşlayalım. Eğer bezelyeniz ve havucunuz yoksa hazır garnitür de kullanabilirsiniz. Eğer garnitür kullanılacaksa önceden bir taşım kaynaması önerilir. Ben iki kişilik küçük bir borcam tercih ettim. Fırın tepsinize sırayla patatesleri, bezelye ve havuçları ve en sona didiklenmiş tavukları ekleyelim.Eğer sebzeleriniz haşlanırken tuz koymadıysanız tavuğu koymadan önce biraz tuz serpebilirsiniz. En son iki kepçe haşlanmış tavuğun suyundan alıp sebzelerin üzerine gezdirelim. Beşamel sosu için erittiğimiz tereyağında unu kavuralım. Daha sonra sütü ve tuzu ilave ederek kaynayana kadar çırpalım. Kaynayan beşameli yemeğin üzerine yayıp üzerini folyo ile kapayım yaklaşık 30 dakika suyunu çekip patatesler tamamen pişene kadar pişirelim. En son üzerini açıp kaşar rendesi ekleyip üzeri kızara kadar pişirmeye devam edelim. Not: su ekleme sebebimiz patatesin tam olarak haşlanmamış olması ve diğer sebzelerle birlikte tavuk suyu eşliğinde pişmesinin daha güzel bir tat oluşturması sebebiyledir. Eğer sebzeleriniz tamamen haşlanmışsa su koymanıza gerek yok. Direkt olarak kaşar peyniri ilave edip pişmeye bırakabilirsiniz.
<b>Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 2 adet kalçalı tavuk but
- 1 adet büyük boy patates
- Yarım su bardağı bezelye
- Yarım su bardağı küp havuç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Bir çay kaşığı tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Öncelikle tavuklarımızı tuz ekleyerek haşlayalım. Haşlanan tavuklarımızı çok küçük olmayacak şekilde didikleyelim. Diğer yandan küp küp doğradığımız patatesleri biraz yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Tamamen haşlamayın ki fırında pişerken ezilip püre olmasın. Aynı şekilde bezelye ve havuçları da haşlayalım. Eğer bezelyeniz ve havucunuz yoksa hazır garnitür de kullanabilirsiniz. Eğer garnitür kullanılacaksa önceden bir taşım kaynaması önerilir. Ben iki kişilik küçük bir borcam tercih ettim. Fırın tepsinize sırayla patatesleri, bezelye ve havuçları ve en sona didiklenmiş tavukları ekleyelim.Eğer sebzeleriniz haşlanırken tuz koymadıysanız tavuğu koymadan önce biraz tuz serpebilirsiniz. En son iki kepçe haşlanmış tavuğun suyundan alıp sebzelerin üzerine gezdirelim. Beşamel sosu için erittiğimiz tereyağında unu kavuralım. Daha sonra sütü ve tuzu ilave ederek kaynayana kadar çırpalım. Kaynayan beşameli yemeğin üzerine yayıp üzerini folyo ile kapayım yaklaşık 30 dakika suyunu çekip patatesler tamamen pişene kadar pişirelim. En son üzerini açıp kaşar rendesi ekleyip üzeri kızara kadar pişirmeye devam edelim. Not: su ekleme sebebimiz patatesin tam olarak haşlanmamış olması ve diğer sebzelerle birlikte tavuk suyu eşliğinde pişmesinin daha güzel bir tat oluşturması sebebiyledir. Eğer sebzeleriniz tamamen haşlanmışsa su koymanıza gerek yok. Direkt olarak kaşar peyniri ilave edip pişmeye bırakabilirsiniz.
<b>Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

