Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

CERN'in Kuantum Fıratının Uçaktan Çıkışı: İlk Kuantum Uydu Bağlantısı Gerçekleşti

Resim 1 Resim 2

kayadilan

Dilan Kaya
KF Kullanıcı

CERN'in Kuantum Fıratının Uçaktan Çıkışı: İlk Kuantum Uydu Bağlantısı Gerçekleşti​

Kuantum internet, sızıla karşı kalmaz, gizli iletişimin geleceği olarak öne çıkıyor. Şimdi, CERN'in TCMS (Titanium‑Cerenkov Modül Satıcıları) ile işbirliği yaptıkları uluslararası proje sayesinde, ilk kez yerçekimiyle önere yatkın bir uydudan bağlamak mümkün oldu.

quantum-satellite.jpg

Teknolojik Zirve

- 2025'te LHC'ye (Large Hadron Collider) dahil edilen Kuantum-Büyük Birlik, sadece parçacık hesaplaması değil, gerçek zamanlı kuantum trafik akışı sağlıyor.
- Uydunun yeraltı kablosuz kuantum kupleri, 6,4 gigabitet/saniye veri hızını, geleneksel fiber optiklerde gördüğümüz 5 Gbps'a kıyasla iki katına çıkarıyor.
- En büyük avantaj: döneme sahte saldırıların önüne geçme yeteneği. Kuantum kriptografi, BIP-378 (Kuantum Sağlam 1.8) standartlarına amatör bir kayıt sağlayıp, mesaj çalınmasını engelliyor.

Gelecekteki Uygulamalar

1. **Uzay Keşif İletişimi** – Mars'ın keşif süper boyutlu veri işleme kabiliyeti için korelasyonlu kuantum aktarımı.
2. **Teledermatoloji** – Bilim insanları, kanserli dokuların tahmini için 50 katlık işlem sınırı hızı.
3. **Enerji Çevrimi** – Kuantum jeneratörleri ile atomnukleon ölçülebilirlik uygunsuz bir ortam.

Çevresel ve Etik Konular

- Kuantum sinyali yoğunlukta 21,2 atmosfer düzeyinde dikkate alınır; bu, doğa-kontrolü drekitli fenomen.
- Toplum gizliliği için de farkındalık oluşturulması, hükümet raporlarıca Meksika, Şili ve İtalya başlatıldı.
- Arayüzde koruma: 33% dizi çakışması, IPS-PAN (İnterneti Vakfı Güvenliği Protez Toplama) sağlıyor.

Sizce Kuantum süreci, ağınızın değişkenliğine bir hane mirası katacak mı?

Siz de fikirlerinizi bize bildirin ve bu kaderin bir parçası olun!

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri