- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 3
- Tepkime puanı
- 7
- Puanları
- 1
<b>Ciabatta Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler</b>
Ilık su,zeytinyağı,tuz,şeker ve maya karıştırılır. Un yavaş yavaş eklenir ve yoğurmadan bir spatula ile karıştırılır. Üzeri kapatılıp 20 dakika mayalanması beklenir. 4 kere 20şer dakika olmak üzere bekletelim ve her seferinde ellerimizi ıslatarak hamuru 4 yanından katlayalım. En son hamurumu fırın tepsisine bölerek koyalım ve bir bezle üstünü örtüp tepsi mayası için 20 dakika daha bekletelim. Bu aşamada fırını 230 derece ayarlayalım ve alt kata sıcak su dolu bir kap koyarak içeride buharlı bir ortam yaratalım ve 20 dakika beklemiş olan hamurumuzu ısınmış fırına koyalım ve 15-20 dakika arası 230 derecede pişirelim. Harika bir ekmek oluyor özellikle okul beslenmesi için tavsiye ederim yumuşacık ve çok lezzetli.
<b>Ciabatta Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4 su bardağı un
Ilık su,zeytinyağı,tuz,şeker ve maya karıştırılır. Un yavaş yavaş eklenir ve yoğurmadan bir spatula ile karıştırılır. Üzeri kapatılıp 20 dakika mayalanması beklenir. 4 kere 20şer dakika olmak üzere bekletelim ve her seferinde ellerimizi ıslatarak hamuru 4 yanından katlayalım. En son hamurumu fırın tepsisine bölerek koyalım ve bir bezle üstünü örtüp tepsi mayası için 20 dakika daha bekletelim. Bu aşamada fırını 230 derece ayarlayalım ve alt kata sıcak su dolu bir kap koyarak içeride buharlı bir ortam yaratalım ve 20 dakika beklemiş olan hamurumuzu ısınmış fırına koyalım ve 15-20 dakika arası 230 derecede pişirelim. Harika bir ekmek oluyor özellikle okul beslenmesi için tavsiye ederim yumuşacık ve çok lezzetli.
<b>Ciabatta Ekmeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>







