- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 2
- Tepkime puanı
- 2
- Puanları
- 1
<b>Enfes Sade Kek Tarifi İçin Malzemeler</b>
Fırını 170°c’ye ayarla ve önceden ısıtmaya başlayın. Yumurta ve şekeri 3–4 dakika beyazlaşıp krema gibi olana kadar çırpın. Süt ve yağı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin. İsteğe bağlı aromanı (limon kabuğu gibi) ekleyin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170°c fırında 30–35 dakika pişirin. (ilk 25 dakika fırının kapağını açma!). Kürdan testiyle kontrol et: kürdan temiz çıkarsa kekin hazır!. <b>Enfes Sade Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 2 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt (ılık olursa daha iyi kabarır)
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un (elenmiş)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- İsteğe bağlı olarak 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi ya da portakal kabuğu
Fırını 170°c’ye ayarla ve önceden ısıtmaya başlayın. Yumurta ve şekeri 3–4 dakika beyazlaşıp krema gibi olana kadar çırpın. Süt ve yağı ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin. İsteğe bağlı aromanı (limon kabuğu gibi) ekleyin. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170°c fırında 30–35 dakika pişirin. (ilk 25 dakika fırının kapağını açma!). Kürdan testiyle kontrol et: kürdan temiz çıkarsa kekin hazır!. <b>Enfes Sade Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
