- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 2
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 1
<b>Etli Türlü Tarifi İçin Malzemeler</b>
Öncelikle etimizi kuşbaşı olarak doğrayıp orta ateşte tenceremizde suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Daha sonrasında patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyalım ve uzunlamasına dörde bölüp istediğimiz kalınlıkta doğrayalım. Doğradığımız patlıcanları derince bir kaba alalım ve üzerine biraz tuz ilave ederek üstlerine gelecek kadar su ile dolduralım. Bu şekilde yemeğimizi pişirme aşamasına geçinceye kadar patlıcanlarımızın acısı çıkacaktır. Kuru soğanımızı küçük küçük yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Kırmızı ve yeşil biberlerin içini temizleyerek doğrayalım. Etimiz suyunu çektikten sonra sıvı yağ tencereye ilave edip soğan ve biberleri kavuruyoruz daha sonra salçalarımızı ekleyip karıştırıyoruz. Suyunu süzdüğümüz patlıcanlarımız ilave ederek 5 dakika pişiriyoruz. Patatesin kabuklarını soyalım ve patateslerimizi de aynı şekilde küp küp doğrayalım ve tenceremize ilave edelim. Baharatlarımızı ve tuzumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim domateslerimizin kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım ve yemeğimize ilave edelim. Son olarak bir diş sarımsağı doğrayıp ekleyelim üzerine sıcak suyu ilave edip yemeğinizi yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişmeye bırakalım. Ara ara tencerenin kapağını açarak yemeğimizin pişip pişmediğini kontrol çok edelim ocaktan almaya yakın maydanozlarımızı doğrayıp pişen yemeğimizin üzerine serperek kapağını kapatalım. Çok karıştırmaya dikkat edelim sebzeleri gördüğünüz gibi dağılmadan güzelce pişen türlü servise hazır. Afiyet olsun. <b>Etli Türlü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 2 adet patlıcan
- 200 gram kuşbaşı
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1-2 su bardağı sıcak su kontrollü şekilde
Öncelikle etimizi kuşbaşı olarak doğrayıp orta ateşte tenceremizde suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Daha sonrasında patlıcanların kabuklarını alacalı şekilde soyalım ve uzunlamasına dörde bölüp istediğimiz kalınlıkta doğrayalım. Doğradığımız patlıcanları derince bir kaba alalım ve üzerine biraz tuz ilave ederek üstlerine gelecek kadar su ile dolduralım. Bu şekilde yemeğimizi pişirme aşamasına geçinceye kadar patlıcanlarımızın acısı çıkacaktır. Kuru soğanımızı küçük küçük yemeklik olacak şekilde doğrayalım. Kırmızı ve yeşil biberlerin içini temizleyerek doğrayalım. Etimiz suyunu çektikten sonra sıvı yağ tencereye ilave edip soğan ve biberleri kavuruyoruz daha sonra salçalarımızı ekleyip karıştırıyoruz. Suyunu süzdüğümüz patlıcanlarımız ilave ederek 5 dakika pişiriyoruz. Patatesin kabuklarını soyalım ve patateslerimizi de aynı şekilde küp küp doğrayalım ve tenceremize ilave edelim. Baharatlarımızı ve tuzumuzu kontrollü bir şekilde ekleyelim domateslerimizin kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım ve yemeğimize ilave edelim. Son olarak bir diş sarımsağı doğrayıp ekleyelim üzerine sıcak suyu ilave edip yemeğinizi yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişmeye bırakalım. Ara ara tencerenin kapağını açarak yemeğimizin pişip pişmediğini kontrol çok edelim ocaktan almaya yakın maydanozlarımızı doğrayıp pişen yemeğimizin üzerine serperek kapağını kapatalım. Çok karıştırmaya dikkat edelim sebzeleri gördüğünüz gibi dağılmadan güzelce pişen türlü servise hazır. Afiyet olsun. <b>Etli Türlü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

