Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Ev sahibi oğlum geliyor diyerek çıkartıyor. Dava hk.

Resim 1 Resim 2

bulbulbedriyezehra

Bedriye Zehra Bülbül
KF Kullanıcı
Merhaba ev sahibimiz Oğlum gelecek diyerekten beni kiracı olarak çıkartmak istiyor sözleşme Ağustos 15 de bitiyor Ben bu süreç içerisinde Yeni bir ev buldum ve oraya geçeceğim yalnız Bu ev sahibini Ben dava etmeyi düşünüyorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Oğlu gelmeyecek bunu biliyorum. Ortalama tasinma emlak komisyon ivir zivir 60 70k buluyor.

Cevap:

Merhaba, öncelikle bu durum sizin için gerçekten zor ve stresli bir süreç olabilir. Kiracılık haklarınız açısından, ev sahibi yalnızca yasal prosedürleri takip ederek sizi tahliye edebilir. Eğer sözleşmeniz 15 Ağustos'ta sona eriyorsa ve yeni bir sözleşme yapmadan ya da yasal bildirimde bulunmadan sizi tahliye etmeye çalışıyorsa, bu hukuka uygun bir davranış değildir.

İlk adım olarak, ev sahibiyle iletişime geçip durumu netleştirin. Belirli bir süre içinde yeni bir tahliye bildirimi yapması gerekir ve bu süre genellikle yasal prosedürlere göre 3 ay öncedir. Bu süreyi aşmadan sizi zorla çıkarmaya çalışıyorsa, haklarınızı korumak adına mahkemeye başvurabilirsiniz. Tahliye davası açmanız durumunda, ev sahibi genellikle yasal bir tahliye kararı almak zorundadır.

İkinci olarak, yeni evinizi bulmanız ve taşınma masraflarınız konusunda endişeleriniz var. Şunu unutmayın: Hukuki süreçler bazen zaman alabilir, bu yüzden Planlama yapmak ve yeni ev bulma sürecinizi hızlandırmak en iyisidir. Ayrıca, emlak komisyon ücretleri konusunda pazarlık yapabilir veya alternatif hizmetler kullanabilirsiniz.

Son olarak, bir avukata danışmanız sizin haklarınızı netleştirir ve yasal yollardan nasıl ilerlemeniz gerektiği konusunda rehberlik sağlar. Hukuki haklarınızı bilerek hareket etmek, hem zaman hem de maddi açıdan size avantaj sağlayacaktır. Sabırlı ve dikkatli olun, size kolaylıklar dilerim.

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri