Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Facebook AR Lensleriyle Mağazanızı 3D Envanteye Çevirmenin Yolları

Resim 1 Resim 2

dundarenes

Enes Dündar
KF Kullanıcı

Facebook AR Lensleriyle Mağazanızı 3D Envanteye Çevirmenin Yolları​

\n\nKısaca\nFacebook Face‑trackled AR, bir ürün gösterisini devrim niteliğinde yaşıyor. Sadece "Hipnotize" filtresi değil, 3D modelinizi doğrudan kullanıcı cihazına koyarak, alışveriş deneyimini gerçek‑zamanlı, etkileşimli bir hikayeye dönüştürüyorsunuz.\n\nAdım 1 – İçerik Dosyasının Hazırlanması\n----------------------------------------------------------------\n1. 3D modeli (glb/gltf) hazırlayın. Prosedür size uygun bir modelleme yazılımı ve en az 10.000 polygon sınırını aşmayan opti podiyonu önerir.\n2. Meta Business Suite üzerinden “Create AR Effect”’e gidin, yeni bir proje başlatın.\n3. “Custom” sekmesini seçin, üst kenar çubuğundaki “Upload Asset” ile GLB dosyasını kaydedin.\n4. Pose ekleyin: “Plane Anchor” => taban, “Face Anchor” => yüz tespiti (doğrudan ürün odaklı).\n\nAdım 2 – Script ile Etkileşim Ekleme\n----------------------------------------------------------------\n1. JavaScript tabanlı ARScript kullanın. Örneğin: \n\n
Kod:
const model = document.querySelector('#product');\nmodel.addEventListener('click', () => {\n  model.setAttribute('rotation', {x:0,y:180,z:0});\n});
\n2. Touch gesture (pinch) ile ölçek verin:\n
Kod:
model.addEventListener('gesture', e => {\n  model.setAttribute('scale', {x:e.scale, y:e.scale, z:e.scale});\n});
\n\nAdım 3 – Meta’s Monetizasyon Kutusu\n----------------------------------------------------------------\n1. "+1 bağrakla yardım göstermek"? Basit bir CTA ekleyin: "Satın Al" veya "Daha Fazla Bilgi" butonu.\n2. Pixel’ı etkinleştirerek satın alma davranışlarını izleyin, A/B testleriyle dönüşüm oranlarını maksimize edin.\n\nPüf Noktası: 3D müzik ekleyin! Model menüsünde yumuşak bir simulasyon sesi (0.3 s) arka plan’da çalın. Kullanıcıya “Hafif dokuna” hissini vererek dönüşüm yapın.\n\nGüvenlik & Gizlilik\n----------------------------------------------------------------\n- Meta, AR deneyimleri için yasalara uygun veri işleme belgelerini sağlayacak: Consent, Transparency, Privacy.\n- Kullanıcıların lense tıklanmasından önce, “İzinli” düğmesine tıklaması anahtar.\n- Her zaman “Open Graph” üzerinden veri loglarını kontrol edin ve GDPR ile uyumlu bir gizlilik politikası paylaşın.\n\nSonuç\n----------------------------------------------------------------\nAR Lensler, takipçi etkileşimini 4 katına çıkarır. 3D “Canlı” tedarik, kullanıcıların ürünü kendi gerçek ortamında görmesine olanak tanır; bunu satın alma motivasyonuna dönüştürüyorsunuz. Meta Sandbox üzerinden test edin, ardından “Publish” menüsü ile canlıya geçin. Uzun vadeli ölçümle dönüşüm verilerini izleyin: Clicler, Scroll Lifespan, Engagement Score.\n\nSoru? Yorumlarda buluşalım – deneyimleriniz, sorunlarınız, aşırı popüler AR defect’leri ile kod parçacıkları için bekliyoruz!

photo-1662947851950-2a8090a016d7

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri