Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Google Ads'te Ad Sequencing: Dönüşüm Yolculuğunu Dört Adımda Yönlendirmek

Resim 1 Resim 2

beyazyildizsumeyye

Sümeyye Beyazyıldız
KF Kullanıcı

Google Ads'te Ad Sequencing: Dönüşüm Yolculuğunu Dört Adımda Yönlendirmek​

Merhaba forumdaşlar! Bugün Google Ads dünyasında sık duyulup nadiren uygulanmış bir teknik üzerinde duracağız: Ad Sequencing (reklam sıralama) ile kullanıcı yolculuğunu adım adım yönlendirmek. İddiam şu ki: doğru kurulum ile dönüşüm oranları yükselir, yolculuk süresi kısalır ve ROAS iyileşir.

Nedir bu Ad Sequencing?
Bir kullanıcının aynı reklam hesabında bir dizi reklam varyasyonunu belirli bir sıra ile görmesini hedefleyen yaklaşım. Amaç, farkındalığı kurduktan sonra güven oluşturarak, ardından hedefteki eyleme yönlendirmektir.

Neden faydalı olabilir?
- Farkındalıktan güven oluşturmaya kadar kullanıcının yolculuğunu netleştirir.
- Dönüşüm maliyetlerini düşürebilir; her aşama için farklı mesajlar çalışır.
- Raporlama ile hangi mesajın hangi aşamada daha etkili olduğunu izlemek kolaylaşır.

Nasıl kurulur? Basit ama etkili bir dört adımlar planı
  • 1) Strateji ve hedefler belirleme
    - Hedefler: farkındalık, ilgi, güven ve dönüşüm.
    - Ürün/hizmet için hangi aşamada hangi mesajın çalışacağını tasarlayın.
  • 2) Dört reklam varyasyonu oluşturun
    - Ad A: Farkındalık odaklı giriş mesajı
    - Ad B: Sorunu gündeme getiren ikinci mesaj
    - Ad C: Çözüm ve güven sağlayan mesaj
    - Ad D: Net teklif ve çağrı-aksiyon
    - Not: Her adın mesajı birbirini tamamlasın ama kullanıcıyı adım adım takip edecek şekilde sıraya koyun.
  • 3) Sıra ve hedefleme planı
    - Kampanyayı veya ad grubunu belirli bir sırayla gösterim yapmak üzere yapılandırın.
    - Zamanlama: farklı kullanıcı yolculuk aşamalarına göre reklam akışını planlayın.
    - Hedef kitle ve remarketing: ziyaret edenleri ve karşıt segmentleri dahil edin.
  • 4) Ölçüm ve optimizasyon
    - Hangi ad sırasının daha çok dönüşüm sağladığını A/B testleriyle karşılaştırın.
    - Dönüşüm yolculuğu verilerini inceleyin (fikir, tıklama, oluşum ve satış).
    - Elde ettiğiniz içgörüleri yeni varyasyonlara entegre edin.

Dikkat edilmesi gerekenler
- Sıklık sınırını aşmayın; kullanıcı deneyimini bozmayın.
- Landing page ile reklam mesajı arasında uyum sağlayın.
- Raporlama: hangi adın hangi aşamada daha etkili olduğunu net takip edin.

Not: Bu yaklaşım her hesap için uygun olmayabilir; özellikle çok geniş anahtar kelime kümelerinde dikkatli uygulanmalı. Ancak özellikle yeni bir ürün veya çok rekabetli sektörlerde yolculuk odaklı dönüşüm için değerli bir araç olabilir.

Sizce hangi sektörler bu stratejiden en hızlı fayda sağlar? Deneyimlerinizi ve örneklerinizi paylaşalım. Bir sonraki mesajda Ad Sequencing'i bütçe verimliliğini artırmaya yönelik teknik ipuçlarıyla derinleştirelim.

photo-1758691736483-5f600b509962

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri