Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Google, Arama Motoruna Sürdürülebilirlik Raporu Entegre Etti!

Resim 1 Resim 2

sevimlisevde

Sevde Sevimli
KF Kullanıcı

Google, Arama Motoruna Sürdürülebilirlik Raporu Entegre Etti!

Çift yaşlı bir gencin geri dönüşüm çöpünü topladığı sahte bir sahne bırakın; Google artık size, sadece aradığınız konuda en iyi cevabı değil, aynı zamanda bu cevabın “yeşil” etkisini de sunuyor.

### Sürdürülebilirlik Skoru Ne Demek?
Python kodunuz, 3 dijital servisle bütünleşmek üzere en “çevre dostu” sonuçları görerek değişimini kaçırabilir. Bu yeni özelliğe göre:

1. **Energy Consumption KPI** – Web sitesinin sunucu süresi ve dolayısıyla enerji tüketimi. Ayrıca, ambient ışıkla ilgili veri topluyorsa, sunucunun verimliliğine dair de bilgiler var.
2. **Carbon Footprint Insight** – ETG (Enerji Tüketim Göstergesi) tabanlı, açılış sayfasının karbon ayak izini hesaplar. Burada, “100 Gramm CO₂ eşdeğer” gibi görüntüleme yapabilirsiniz.
3. **Green Providers Badge** – Çevre standartlarını karşılayan web siteleri yeşil rozetle işaretlenir. Yeşil siteden “adım adım dailek” ders kitapları eksiksiz.

### Nasıl Kullanılır?
- Arama çubuğuna ‘kullanım kılavuzu’ yazın → Sonuç sayfasının şu anda “Enerji Tüketimi: 1,2 J” ve “Karbon Ayak İzi: 35 g CO₂” grafiği görürsünüz.
- Servisler sekmesini tıklayarak, bir ürünün ortalama karbon ayak izi vs. diğer ürünlerle karşılaştırabilirsiniz.
- “Sürdürülebilir Kullanım” filtresini seçen kullanıcılar, en düşük karbon izeline sahip cevapları sıralar.

### Kritik Görüşler
Tabii ki, bazı araştırmacılar bunun tek bir gösterge olduğu ve gerçek tüketiciyi etkilemme olasılığının düşük olduğunu savunuyor. Geliştiriciler ise “AI destekli Etik Çevrimi” üzerine çalışmalarla bu raporları “pek hazineli” olarak tamamlacaktı.

Genel olarak, eğer çevre kalitesini merkeze koyuyorsanız, aramayı yaparken az bile olsa bu yeni raporu göz atmamak akıllıca görünüyor.

[MULTICOL]1
2
[/MULTICOL]

photo-1662947190722-5d272f82a526

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri