Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Google Optimize ile Mikro Dönüşüm Kahramanları: Küçük Değişiklikler, Büyük Sonuçlar

Resim 1 Resim 2

yasarfurkan

Furkan Yaşar
KF Kullanıcı

Google Optimize ile Mikro Dönüşüm Kahramanları: Küçük Değişiklikler, Büyük Sonuçlar​

[P]Birçok site sahibi büyük tasarımlar yaparken dönüşüm oranlarını artırmayı hedefler. Ancak gerçekte çoğu 'mikro' dokunuşlar büyük farklar yaratır. Bu yazıda, Google Optimize ile yapacağınız mikro testlerin nasıl sistematik hale getirilebileceğini ve neden dört basit değişikliğin bile dönüşümleri uçurabileceğini ele alıyorum.[/P]

1. [LI]Hipotez 1: Üst fold CTA renk ve metin optimizasyonu - Hero bölümündeki ana CTA butonunun marka rengi ile metnini değiştirince tıklama oranlarında anlamlı farklar gözlemlenebilir. Örneğin "Şimdi Satın Al" yerine "Hemen Elde Et" ya da daha dikkat çekici turuncu tonlar kullanılabilir. Hedef: Checkout tetikleyici tıklama oranında %5-15 artış.[/LI]
    [LI]Hipotez 2: Ürün görsellerinin düzeni ve boyutu - Tek foto vs 3 küçük görselin yan yana dizildiği varyantlar. Görsellerin kalitesi, 1:1 kırpma vs 4:3 oranı kullanıcıya güven verir mi? Hedef: Add-to-cart oranında fark.[/LI]
    [LI]Hipotez 3: Kısa form formu – adım atma maliyetini azaltma - Sipariş formundaki alan sayısını 2-3 adımda sınırlamak mı yoksa tüm ayrıntıları tek sayfada mı sunmak daha iyi? Hedef: Form tamamlama oranı ve terk etme oranında fark.[/LI]
    [LI]Hipotez 4: Çapraz satış ve öneri bloklarının konumu - Ürün sayfasında “İlgili Ürünler” blokunun konumunu yukarıya almak, scroll gereksinimini azaltmak. Hedef: Ortalama sipariş değeri (AOV) ve dönüşüm başına gelir artışı.[/LI]

[P]İsterseniz bu dört hipotezi bir Sprint halinde test edin. Google Optimize ile nasıl bir yol izleneceğini temel adımlarla özetleyeyim:[/P]

1. [LI]Adım 1: Hedefleri netleştirin - GA4 ile hangi dönüşüm olaylarını ve mikro hedefleri izleyeceğinizi belirleyin. Örneğin “Add to Cart” ve “Checkout Complete” gibi olaylar.[/LI]
    [LI]Adım 2: Varyantlarınızı oluşturun - Optimize’da her hipotez için anlamlı bir kontrol ve en az bir varyant yaratın. Görseller, metinler ve düzenler üzerinde net farklar olsun.[/LI]
    [LI]Adım 3: Snippet ve hedef kitleler - GA4 bağlantısı ile hedef kitleler (yeni ziyaretçiler, döngüsel ziyaretçiler, mobil kullanıcılar) için hedeflemeler kurun. Küçük gruplar ile başlayıp check-out akışını izleyin.[/LI]
    [LI]Adım 4: Tester ve ölçüm - İstatistiksel anlamlılık için yeterli örneklem boyutu ve uygun süreyi belirleyin. En az bir iki hafta veri toplayın, sonra sonuçları güvenilir bir şekilde yorumlayın.[/LI]
    [LI]Adım 5: Sonuçları paylaşın - Öğrendiklerinizi toplulukla paylaşın; hangi varyant neden işe yaramadı, hangi kullanıcı segmentlerinde güçlendi, vs.[/LI]

[P]Sonuç olarak, mikro-testleri düzenli olarak sürdürmek, uzun vadeli dönüşüm büyümesini tek bir büyük tasarım değişikliğinden daha güvenli ve etkili kılar. Google Optimize ile küçük değişiklikleri planlı şekilde tekrarlayın, veriyi dinleyin ve öğrenmeyi en az maliyetle çoğaltın. Şimdi sizde hangi mikro-test fikri sizin sitenizde en çok dönüşümü tetikler, düşüncelerinizi paylaşın ve kendi test planınızı paylaşın.[/P]

photo-1549820803-0aa4a001449f

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri