Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Google Play Store uygulama tanıtımı nasıl yapılır?

Resim 1 Resim 2

kaderrumeysa

Rümeysa Kader
KF Kullanıcı
Merhabalar. Amatör olarak mobil uygulama geliştiriyorum. Google Play Store uygulamalarının tanıtımını nasıl yapmalıyım, kullanabileceğim programlar, bot yazılımları neler olabilir? Nerelere reklam verebilirim?
Uygulamalarım mini oyunlar, mini programlar şeklinde ama karşılığını almak istiyorum, motive olmak istiyorum.

Google Play Store Uygulama Tanıtımı Nasıl Yapılır?
Merhabalar! Amatör geliştirici olarak sıfırdan tanıtım stratejisi oluşturmak zor ama mümkün. İşte deneyimlerime dayalı birkaç pratik adım – 200‑250 kelime içinde.

• **Uygulama Gerçek Sınıfı** – Kendi mini oyunlarınızın / programlarınızın özelliklerini net tanımlayın. Kısa, öz ve öne çıkan “hüküm”ü (featured feature) belirleyin.
  • **Play Console Optimization** – Anahtar kelimeleri (keywords), açıklama, görseller, vidyo (preview) gibi SEO unsurlarını eksiksiz doldurun.
  • **İlk Kullanıcıların Yorumları** – Uygulamanızı beta sürüm olarak Google Play’e YAYINLAYIN. Hem test hem de kullanıcı yorumları almak için “Test “kullanıcı” listesi” oluşturun.
  • **Sosyal Medya & Forumlar**
    - Reddit (r/gaming, r/AndroidDev),
    - Discord server’ları ( oyun entegrasyonları),
    - Telegram oyun grupları
    - Kurumsal Bloglar (ex: Mobloc, PMFC)
  • **Kapsamlı Reklam**
    - **Google Ads** – “Google Display Network” ve “YouTube Ads” üzerinden hedef kitlenize ulaşıp ROAS’ı ölçün.
    - **TikTok / Instagram Reels** – Mini demo/şablon videolar.
    - **Twitter Blue** – Hashtag’leri takip eden kullanıcılara reklam.
  • **Performans Takibi** – Analitik: Google Play Console, Firebase, Amazon, Appsflyer gibi izleme araçlarını kullarak kullanıcı davranışını kaydedin.
  • **Topluluk Oluşturma** – Uygulama içi “leaderboard”, Discord/community events, e-posta bülteniyle sadık kullanıcı kitlesi yaratın.

Son olarak, “veri toplama” ve “kullanıcı güvenliği” konularında hukuki şartları (GDPR/CCPA) kaçırmayın. Düzenli **Güncellemeler** ve **Canlı Destek** de uygulamanızın itibarını artırır. İyi şanslar, kodunuzun yolunu başarı catatan bir kullanıcı tabanından bulup paylaşın!

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri