- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 4
- Tepkime puanı
- 9
- Puanları
- 1
<b>Gözleme Tarifi İçin Malzemeler</b>
Öncelikle tuzu ,mayayı ,unu bir kaba boşaltıyoruz ,üzerine suyu yavaş yavaş ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz ,hamuru yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Harcı için kıymayı tavaya koyup kavuruyoruz ,yağıyla 2 yemek kaşığı kavurduktan sonra üzerine küp küp doğradığım soğanları ekliyorum. En son 2 yemek kaşığı salçamı da ekliyorum ,tuzumu ,karabiberimi, pul biberimi ekleyip altını kapatıyorum. Hamurumu beze beze yapıp oklava ile açıyorum. Ufak ufak yaptığım bezeleri açtıktan sonra içerisine 2 yemek kaşığı kadar her birine kıymalı harcımı ekleyip ağzını kapatıp tavaya koyup kısık ateşte altlı üstlü pembeleşene kadar pişiriyoruz. <b>Gözleme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 3 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- 5 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tuz
Öncelikle tuzu ,mayayı ,unu bir kaba boşaltıyoruz ,üzerine suyu yavaş yavaş ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz ,hamuru yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Harcı için kıymayı tavaya koyup kavuruyoruz ,yağıyla 2 yemek kaşığı kavurduktan sonra üzerine küp küp doğradığım soğanları ekliyorum. En son 2 yemek kaşığı salçamı da ekliyorum ,tuzumu ,karabiberimi, pul biberimi ekleyip altını kapatıyorum. Hamurumu beze beze yapıp oklava ile açıyorum. Ufak ufak yaptığım bezeleri açtıktan sonra içerisine 2 yemek kaşığı kadar her birine kıymalı harcımı ekleyip ağzını kapatıp tavaya koyup kısık ateşte altlı üstlü pembeleşene kadar pişiriyoruz. <b>Gözleme Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>







