- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 2
- Tepkime puanı
- 5
- Puanları
- 1
<b>Güveç Kapama Tarifi İçin Malzemeler</b>
Bildiğimiz et soteyi yapıyoruz ama biraz daha şık halde, eti kendi suyunda haşlayalım iyice suyunu çeksin sonra biraz yağ ekleyip kavuralım iyice yumuşasın. Sonra soğan, biberleri de doğrayıp ekleyelim kavuralım sonra domatesi ve salçayı ilave edelim, tuzunu atalım tüm sebzeler güzelce kavrulduktan sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyip pişirelim. Pişen yemeği ocaktan alalım ve güveçlere dolduralım ,güvecin üst kısmını kenarını yağlayalım, milföylerle kapak şeklinde kapatalım. 180 derece ısınmış fırında milföyler kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. <b>Güveç Kapama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 500 gram kuşbaşı (kişiye göre artırılır)
- 1 adet soğan
- 1 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 1 kaşık salça
- Tuz
- 1 su bardağı sıcak su
- Milföy
Bildiğimiz et soteyi yapıyoruz ama biraz daha şık halde, eti kendi suyunda haşlayalım iyice suyunu çeksin sonra biraz yağ ekleyip kavuralım iyice yumuşasın. Sonra soğan, biberleri de doğrayıp ekleyelim kavuralım sonra domatesi ve salçayı ilave edelim, tuzunu atalım tüm sebzeler güzelce kavrulduktan sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyip pişirelim. Pişen yemeği ocaktan alalım ve güveçlere dolduralım ,güvecin üst kısmını kenarını yağlayalım, milföylerle kapak şeklinde kapatalım. 180 derece ısınmış fırında milföyler kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. <b>Güveç Kapama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

