- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 2
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 1
<b>Güveçte Çilekli Turta Tarifi İçin Malzemeler</b>
Hamuru için;
Öncelikle hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alalım, yumuşak bir hamur yoğuralım, güveç kaplarını tereyağıyla yağlayalım. Biraz un serpelim ,hamuru 6-7 parçaya bölelim, yuvarlayalım, güveçlerin içine yayarak yerleştirelim. Üzerine kabarmaması için çatalla delikler açalım, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kontrollü pişirelim, soğumaya bırakalım. Sosu için doğranmış çileği ve şekeri tencereye alalım, kaynayınca suyla açtığımız nişastayı ilave edelim karıştıralım ,2 dakika kaynatıp ocaktan alalım tereyağını ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım. Muhallebisi için tereyağı ve krema hariç malzemeleri tencereye alalım, iyice karıştıralım ocağa alalım göz göz olana kadar pişirelim . Ocaktan alıp tereyağı ekleyip karıştıralım, soğumaya bırakalım. Soğuyunca kremayı ekleyelim çırpalım ,pişen tart tabanları dikkatlice çıkaralım, servis tabağına alıp üzerine muhallebiyi ekleyelim. Üzerine çilekli sosu yayalım, dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun. <b>Güveçte Çilekli Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
Hamuru için;
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un ( kontrollü ekleyelim lütfen kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı)
- Yarım kilo çilek
- 1 yemek kaşığı nişasta ( 4 yemek kaşığı suyla açalım)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker ( damak zevkine göre artırıp azaltabilirsiniz )
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 tane yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım paket sıvı krema
Öncelikle hamuru için malzemeleri yoğurma kabına alalım, yumuşak bir hamur yoğuralım, güveç kaplarını tereyağıyla yağlayalım. Biraz un serpelim ,hamuru 6-7 parçaya bölelim, yuvarlayalım, güveçlerin içine yayarak yerleştirelim. Üzerine kabarmaması için çatalla delikler açalım, önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika kontrollü pişirelim, soğumaya bırakalım. Sosu için doğranmış çileği ve şekeri tencereye alalım, kaynayınca suyla açtığımız nişastayı ilave edelim karıştıralım ,2 dakika kaynatıp ocaktan alalım tereyağını ekleyip karıştıralım soğumaya bırakalım. Muhallebisi için tereyağı ve krema hariç malzemeleri tencereye alalım, iyice karıştıralım ocağa alalım göz göz olana kadar pişirelim . Ocaktan alıp tereyağı ekleyip karıştıralım, soğumaya bırakalım. Soğuyunca kremayı ekleyelim çırpalım ,pişen tart tabanları dikkatlice çıkaralım, servis tabağına alıp üzerine muhallebiyi ekleyelim. Üzerine çilekli sosu yayalım, dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz afiyet olsun. <b>Güveçte Çilekli Turta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

