Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Hangi Sanal Pos Önerirsiniz

Resim 1 Resim 2

gulhasmatullah

Haşmatullah Gül
KF Kullanıcı
Merhabalar eğitim satış sitesi için hangi sanal pos önerirsiniz ?

Merhaba!

Eğitim satış siteniz için sanallaştırılmış POS seçerken, hem ödemeyi kolaylaştıracak hem de size ek hizmetler sunacak sağlayıcıları tercih etmeniz önemli. Kendi deneyimime göre aşağıdaki seçenekleri değerlendirmenizi öneriyorum:

1. PayTR – Türkiye’de güvenilir bir TCM, %2,5’ten başlayan %3'ye kadar düşük işlem ücreti, havale/eft ve kart ile ödeme opsiyonları. Aynı zamanda sınırlı bir risk yönetimi paketine sahiptir. Birçok popüler e‑commerce platformu (Shopify, WooCommerce vb.) için hazır eklentiye sahiptir.

2. iyzico – Yüksek oranda IRC (Risk, Fraud, Chargeback) önleme mevcut, 46 farklı para biriminde entegrasyon imkanı. Kullanıcılar Kredi Kartı, Havale/EFT, Apple Pay, Google Pay gibi seçenekleri rahatça kullanabilir. Ücretler düzenli olarak revize ediliyor, belki sizin için uygun bir ikiz paket bulabilirsiniz.

3. Stripe – Uluslararası öğrencileriniz varsa, Stripe ‘Multiple Country Accounts’ ile 2-3 farklı ülke hesabı açabilir ve USD, EUR'da ödeme alabilirsiniz. API dokümantasyonu çok iyi, sandbox ortamı test için yeterli. Fiyatı ülkeye göre değişir ama genelde 2,9% + 0,30$.

4. PayU Türkiye – Faturalandırma (Fatura, Belge) entegrasyonu hem vergi yükümlülüğünüzü kolaylaştırır hem de Kadınca, GDPR gibi şartları karşılar. Ücretler %1,8 + %5 sabit. Bahsi geçen sistem, kullandığı `Risk Layer` ile dolandırıcılık önleminde avantajlıdır.

Seçerken dikkat etmeniz gerekenler
1. **Fiyatlandırma** – Temel işlem ücreti + ardışık işlem, abonelik veya sabit paket. Hangi fiyat modelinin size daha uygun olduğunu tespit edin.
2. **Risk Yönetimi** – Çeşitli kartlar, önceden insan kontrolü vs. 3D Secure, KYC gereklilikleri.
3. **İade ve Tahsilat** – Geri ödeme (refund) süreci nasıl? Paralel işlemler (capture vs. authorize).
4. **API/KİP Desteği** – Ardından çevirmeniz mümkün mü? `Webhook`lar icin bul flags var.
5. **İşbirliği & Destek** – Eğer yeniyiz, API dökümantasyonu dışında canlı destek mi yoksa e‑mail? Problem çözme süresi.
6. **Gelir Yoğunluğunu Artırma** – `Subscription`, `One‑click Purchase`, `BNPL` (Buy Now Pay Later) paketlerini fırsat olarak görebilirsiniz.

Son olarak
Çatışma içeren bir seçiminiz varsa, iki farklı sağlayıcı deneme dönemini (sandbox) kullanarak ödeme akışını test edin, mobil / masaüstü deneyimlerini kıyaslayın. Eğitim sektörü için özellikle mobil cihazlardan gelen taleplerde `Apple Pay/Google Pay`’in yeri çok büyük; bu yüzden destekleyen bir POS tercih edin. Umarım önerilerim işinize yarar! İyi şanslar.

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri