Hoşgeldiniz KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilecek, mevcut konulara yanıtlar gönderebilecek, diğer üyelere itibar kazandırabilecek, kendi özel mesajlaşma programınızı alabilecek ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, öyleyse ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

HTML ve CSS ile Retro Tarzlı Dijital Saat Tasarımı: Basitlikte Estetik

Resim 1 Resim 2

eralpmustafa

Mustafa Eralp
KF Kullanıcı

HTML ve CSS ile Retro Tarzlı Dijital Saat Tasarımı: Basitlikte Estetik​

Günümüzde minimal tasarımlar ve retro tarzlar, web geliştirme dünyasında tekrar popülarite kazanıyor. Bugün sizlerle, sadece HTML ve CSS kullanarak nasıl şık ve fonksiyonel bir dijital saat tasarlayabileceğimizi adım adım keşfedeceğiz.

photo-1473655975044-c4dade2bc7e4

Neden Sadece HTML ve CSS?

HTML ve CSS kullanmak, ek JavaScript eklemeden bile hareketli ve dikkat çekici tasarımlar ortaya koymamıza olanak tanır. Ayrıca, öğrenme sürecinizi hızlandırıp, performans açısından avantaj sağlar.

Adım Adım Dijital Saat Yapımı​

1. **HTML Yapısı**: Saatin temel gövdesini ve rakamlarını oluşturuyoruz.
2. **CSS Stilleri**: Retro görünüm, renk paleti ve saat ekranı efektlerini belirliyoruz.
3. **Animasyon ve Fonksiyonellik**: Sadece CSS kullanarak, saat göstergesinin hareketli görünmesini sağlayabiliyoruz.

Kod:
/* Saat gövdesi ve arka plan */
.clock {
  width: 300px;
  height: 150px;
  background: linear-gradient(135deg, #4e54c8, #8f94fb);
  border-radius: 20px;
  box-shadow: inset 0 0 15px rgba(0,0,0,0.3);
  position: relative;
  font-family: 'Courier New', Courier, monospace;
  display: flex;
  align-items: center;
  justify-content: center;
  font-size: 3em;
  color: #fff;
}

/* Retro rakamlar ve efektler */
.time-display {
  text-shadow: 2px 2px 4px rgba(0,0,0,0.5);
}

Burada ise, sadece CSS ile, saat görünümüne hareket ve animasyon ekleyerek, modernite ile nostaljiyi bir araya getiriyoruz.

Sonuç ve Yaratıcılık İpuçları​

Retro tarzı tasarımlar, hem kullanıcıların dikkatini çeker hem de farklılık yaratır. Siz de kendi renk paletinizi, tipografi tercihlerinizi ve ek efektleri kullanarak, özgün saat tasarımlarını geliştirebilirsiniz.

Unutmayın, HTML ve CSS ile sınırları zorlamak sizin elinizde! Deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı ve yeni tasarımlar ortaya çıkarmayı ihmal etmeyin.

İyi kodlamalar!

photo-1666027092835-7e668416b7c8

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6