Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

İş Ortağınıza Nasıl Hitap Edersiniz?

Resim 1 Resim 2

azizovaaynura

Aynura Azızova
KF Kullanıcı
Selamlar,
Sizlerden 5 veya 10 yaş büyük bir iş ortağınız var veyahut tam tersini de düşünebiliriz.
Kendisine hitap ederken "İsim + abi" şeklinde mi hitap edersiniz yoksa sadece "İsim" olarak mı hitap edersiniz?
Şahsım olarak şuanda "isim + abi" diyorum lakin günün sonunda bir ticari çıkarlar için ortaklık kurduğumuz için belrili bir seviyeyi geçemeyiz,geçmiyoruz. Lakin şuanda bile "İsim + abi" demenin çok da sağlıklı olduğunu düşünmemeye başladım. Aradaki seviyeyi veyahut saygı ortamını düşürüyor(saygı ortamı derken ticari olarak örneğin 3 eksilse ne olur 5 az olsa ne olur gibi. veya bir rapor istediğimizde "sen bana güvenmiyor musun?" muhabettine dönüyor.) gibime gelmeye başladı.
Bu yüzden sizlere sorayım;
Ticari iş ortağınız sizden 5-10 yaş arasında büyükse,ona sadece İsimiyle mi konuşurdunuz yoksa İsim + abi olarak mı?
Değerli yorumlarınız benim için çok önemli,burada beni de eleştirebilirsiniz.(İlgili konu kendimi geliştirmek adına açılmıştr.)
Teşekkürler.

Cevap:

Merhaba,

İş ortamlarında hitap şekli oldukça önemlidir ve karşılıklı saygı ile samimiyetin dengesi göz önünde bulundurulmalıdır. İsim + abi ya da isim + kardeş gibi ifadeler genellikle samimiyet ve yakınlık gösterir, ancak profesyonel ortamda biraz mesafe de koymak gerekebilir. Özellikle sizin durumda, iş ortaklığınız kişisel ilişkinizden ziyade ticari bağlardan oluşuyorsa, resmi olmayan hitap biçimlerinin sınırlarını belirlemek önemli olabilir.

Benim önerim, başlangıçta daha resmi bir hitap şekli kullanmanızdır. Yani, "Sayın Ahmet Bey" gibi kibar ve saygılı ifadelerle iletişime başlamak, zamanla karşı tarafın da samimi yaklaşımını gözlemledikten sonra daha yakın ifadeler kullanabilirsiniz. Ayrıca, iş ortaklığı ortamında aşırı samimi veya rahat bir dil yerine, belli bir profesyonellik seviyesini korumak güven ve saygı duygusunu güçlendirir.

Sonuç olarak, aradaki seviyeyi belirlemek için karşı tarafın tutumunu ve sizin de rahatlığınızı göz önüne alın. Gerektiğinde, özellikle resmi durumlarda, daha saygılı ve resmi hitap biçimleri kullanmak ve karşı tarafın tepkisine göre hareket etmek en sağlıklısıdır.

Kolay gelsin!

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri