- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 2
- Tepkime puanı
- 1
- Puanları
- 1
<b>Kaptandan Nefis Pratik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler</b>
Hamur için;
Hamur malzemesini un hariç karıştıralım. Malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Gerekirse buzdolabından erken çıkartılmalı. Maya ve karbonat ilave edelim karıştıralım. Gevrek olması için üzüm sirkesi oldukça başarılı ve bence poğaça hamurunu püf noktası. 3 bardak unu ekleyelim. Karıştıralım. Daha sonra kalan unu ekleyelim. Hamurumuz çok fazla sert olmayacak. İçi hazırlayacak kadar zamanda üstü bez örtülü yaklaşık 20 dakika hamurumuzu bekletelim. Harcı için lor peyniri, kaşar ile ince doğradigimiz maydanoz ve dereotunu karıştıralım ve hafif tuz ve karabiber ekleyelim. Karıştıralım. Hamuru hazırlamadan önce fırını 200 dereceye ayarlayalım. Hamur yemeklerinde fırının sıcak olması hızlı ve güzel kabarnası için gerekli. Hazırladığımız hamuru iri ceviz büyüklüğündeki parçalar halinde alalım ve avuç içinde açarak içine 1 er tatlı kaşığı kadar iç koyalım. Elde şekil verdiğimiz hamur fazla kalın olmamalı ve içi koyduktan sonra üst kısmı pişerken açılmaması için hafif altına doğru katlanmalı. Ele yapışmaması için avuç içinin zeytin yağı ile arada bir yağlamak faydalı olabilir. Hazırladığımız poğaçaların üzerini kalan yumurta sarısını fırça ile sürelim ve üzerini susam ve çörek otu ile süsleyelim. Yumurta sarısına çok az zeytin yağı ekleyerek seyreltmek iyi olur. 200 derecede ısınmış fırında yaklaşık 15 dakikada alt kısımda ve turbo modunda orta kısımda kontrollü bir şekilde pişirelim. Pişen poğaçaları alıp üstüne bez örtüp 15 dakika dinlendirelim. Hazırlaması ve pişirmesi oldukça basit olan nefis bol içli ve bol susamlı ağzımıza layık poğaçalarımız sıcak sıcak yemeye hazır. Afiyet olsun. <b>Kaptandan Nefis Pratik Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
Hamur için;
- 2 adet yumurta (1 tane sarısı üstü için)
- Yarım bardak sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım bardak ılık su
- 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
- 1 çorba kaşığı maya (yarım paket)
- 2 çay kaşığı karbonat
- Yarım bardak yoğurt
- 4-4,5 bardak un
- 10 sap maydanoz
- 6 sap dereotu
- 150 gram tuzlu/tuzsuz lor peyniri
- 50 gram kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı susam
- 1 çay kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı zeytin yağı
Hamur malzemesini un hariç karıştıralım. Malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Gerekirse buzdolabından erken çıkartılmalı. Maya ve karbonat ilave edelim karıştıralım. Gevrek olması için üzüm sirkesi oldukça başarılı ve bence poğaça hamurunu püf noktası. 3 bardak unu ekleyelim. Karıştıralım. Daha sonra kalan unu ekleyelim. Hamurumuz çok fazla sert olmayacak. İçi hazırlayacak kadar zamanda üstü bez örtülü yaklaşık 20 dakika hamurumuzu bekletelim. Harcı için lor peyniri, kaşar ile ince doğradigimiz maydanoz ve dereotunu karıştıralım ve hafif tuz ve karabiber ekleyelim. Karıştıralım. Hamuru hazırlamadan önce fırını 200 dereceye ayarlayalım. Hamur yemeklerinde fırının sıcak olması hızlı ve güzel kabarnası için gerekli. Hazırladığımız hamuru iri ceviz büyüklüğündeki parçalar halinde alalım ve avuç içinde açarak içine 1 er tatlı kaşığı kadar iç koyalım. Elde şekil verdiğimiz hamur fazla kalın olmamalı ve içi koyduktan sonra üst kısmı pişerken açılmaması için hafif altına doğru katlanmalı. Ele yapışmaması için avuç içinin zeytin yağı ile arada bir yağlamak faydalı olabilir. Hazırladığımız poğaçaların üzerini kalan yumurta sarısını fırça ile sürelim ve üzerini susam ve çörek otu ile süsleyelim. Yumurta sarısına çok az zeytin yağı ekleyerek seyreltmek iyi olur. 200 derecede ısınmış fırında yaklaşık 15 dakikada alt kısımda ve turbo modunda orta kısımda kontrollü bir şekilde pişirelim. Pişen poğaçaları alıp üstüne bez örtüp 15 dakika dinlendirelim. Hazırlaması ve pişirmesi oldukça basit olan nefis bol içli ve bol susamlı ağzımıza layık poğaçalarımız sıcak sıcak yemeye hazır. Afiyet olsun. <b>Kaptandan Nefis Pratik Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

