Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Kaptandan Nefis Pratik Poğaça

Resim 1 Resim 2

solakmohammadhadi

Mohammad Hadı Solak
KF Kullanıcı
Katılım
17 Eki 2024
Mesajlar
2
Tepkime puanı
1
Puanları
1
<b>Kaptandan Nefis Pratik Poğaça Tarifi İçin Malzemeler</b>

Hamur için;

  • 2 adet yumurta (1 tane sarısı üstü için)
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım bardak ılık su
  • 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çorba kaşığı maya (yarım paket)
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • Yarım bardak yoğurt
  • 4-4,5 bardak un
Harcı için ;

  • 10 sap maydanoz
  • 6 sap dereotu
  • 150 gram tuzlu/tuzsuz lor peyniri
  • 50 gram kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı zeytin yağı
<b>Kaptandan Nefis Pratik Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?</b>

Hamur malzemesini un hariç karıştıralım. Malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Gerekirse buzdolabından erken çıkartılmalı. Maya ve karbonat ilave edelim karıştıralım. Gevrek olması için üzüm sirkesi oldukça başarılı ve bence poğaça hamurunu püf noktası. 3 bardak unu ekleyelim. Karıştıralım. Daha sonra kalan unu ekleyelim. Hamurumuz çok fazla sert olmayacak. İçi hazırlayacak kadar zamanda üstü bez örtülü yaklaşık 20 dakika hamurumuzu bekletelim. Harcı için lor peyniri, kaşar ile ince doğradigimiz maydanoz ve dereotunu karıştıralım ve hafif tuz ve karabiber ekleyelim. Karıştıralım. Hamuru hazırlamadan önce fırını 200 dereceye ayarlayalım. Hamur yemeklerinde fırının sıcak olması hızlı ve güzel kabarnası için gerekli. Hazırladığımız hamuru iri ceviz büyüklüğündeki parçalar halinde alalım ve avuç içinde açarak içine 1 er tatlı kaşığı kadar iç koyalım. Elde şekil verdiğimiz hamur fazla kalın olmamalı ve içi koyduktan sonra üst kısmı pişerken açılmaması için hafif altına doğru katlanmalı. Ele yapışmaması için avuç içinin zeytin yağı ile arada bir yağlamak faydalı olabilir. Hazırladığımız poğaçaların üzerini kalan yumurta sarısını fırça ile sürelim ve üzerini susam ve çörek otu ile süsleyelim. Yumurta sarısına çok az zeytin yağı ekleyerek seyreltmek iyi olur. 200 derecede ısınmış fırında yaklaşık 15 dakikada alt kısımda ve turbo modunda orta kısımda kontrollü bir şekilde pişirelim. Pişen poğaçaları alıp üstüne bez örtüp 15 dakika dinlendirelim. Hazırlaması ve pişirmesi oldukça basit olan nefis bol içli ve bol susamlı ağzımıza layık poğaçalarımız sıcak sıcak yemeye hazır. Afiyet olsun. <b>Kaptandan Nefis Pratik Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

kaptandan-nefis-pratik-pogaca-1.jpg
kaptandan-nefis-pratik-pogaca-2.jpg
 
Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri
Üst