- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 3
- Tepkime puanı
- 12
- Puanları
- 1
<b>Limonlu Haşhaşlı Kek - Glutensiz - Vegan Tarifi İçin Malzemeler</b>
Limon kabuğu ve şekeri ovarak başlayın. Püf noktası bu limonun aromasının açığa çıkmasını sağlıyor. Ardından un, haşhaş,kabartma tozu,vanilya ekleyip karıştırın,üstüne tüm sıvı malzemeleri yani yağ,limon suyu, süt ekleyip karıştırın. Kalıbı yağlayıp fırına alın keki,bu esnada sosu hazırlayın. Tüm malzemeleri ocağa alın.Çırparak pişirin. Birkaç dakikada hazır oluyor. Keki 180 derecede 30 dakika pişirin,(kürdan testi yapın) Fırından çıkan kek ılındıktan sonra kalıbı ters çevirip,sosu dökün.Dolapta dinlendirip dilimleyin. <b>Limonlu Haşhaşlı Kek - Glutensiz - Vegan Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 250 gram toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
- 315 gram glutensiz un (mix c patisserie kullandım)
- 1–2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
- 1 su bardağı bitkisel süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 80 gram (çeyrek su bardağı) limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Bir tutam tuz
- 1 su bardağı bitkisel süt
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Bir tutam zencefil
Limon kabuğu ve şekeri ovarak başlayın. Püf noktası bu limonun aromasının açığa çıkmasını sağlıyor. Ardından un, haşhaş,kabartma tozu,vanilya ekleyip karıştırın,üstüne tüm sıvı malzemeleri yani yağ,limon suyu, süt ekleyip karıştırın. Kalıbı yağlayıp fırına alın keki,bu esnada sosu hazırlayın. Tüm malzemeleri ocağa alın.Çırparak pişirin. Birkaç dakikada hazır oluyor. Keki 180 derecede 30 dakika pişirin,(kürdan testi yapın) Fırından çıkan kek ılındıktan sonra kalıbı ters çevirip,sosu dökün.Dolapta dinlendirip dilimleyin. <b>Limonlu Haşhaşlı Kek - Glutensiz - Vegan Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

