Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Minecraft VDS Sunucusu Kurmanın Altın Kuralları: Performans Trendleri ve Toplu Yönetim

Resim 1 Resim 2

fidannevra

Nevra Fıdan
KF Kullanıcı

Minecraft VDS Sunucusu Kurmanın Altın Kuralları: Performans Trendleri ve Toplu Yönetim​

Merhaba VDS meraklıları! Bugün sizlere Minecraft sunucusu kurmayı bir adım öteye taşıyan, performansını optimize eden ve kaynak yönetimini kolaylaştıran gizli tiplerini anlatacağız. Mükemmel bir oyun deneyimi için sadece iyi bir VDS yeterli değildir; doğru ayarların ve otomasyonun birleşimi elbette kapıyı aralar.

1. Temel İhtiyaç Analizi: CPU, RAM ve I/O

* **CPU Çekirdekleri** – Redstone devleti görevi gören mutlaka 4 çekirdek öneriliyor. Önerilen VDS sağlayıcıların CPU çekirdeği share? 0.5 vCPU ile tek oyunculu modda deneyebilirsiniz.
* **RAM** – En az 4GB tavsiye ediyorum. Özellikle 4K chunk gerekliyse ve plugin/TMod var ise 8GB’yi düşünenlere birazlık önceden alması yeterli.
* **Disk** – SSD vs SATA, SSD-I/O’yu açarlar. Yükselecek oyun içi kayıtlar için 20‑30 GiB pencere yeterli.

2. I/O'yu Zerleme – RAID 0/1 Şeklinde Katman

VDS’nin disk sayesinde okuma/yazma hızları sınırlayabilir. Bu noktada;

• Temporary “ramdisk” – Yükümlülüklerin hızlı kalıcı olmayan kısmı için /tmp yerine doğrudan RAM diske yönlendir.
  • Chunk cache ayarı – Minecraft’e chunk cache eklemek, bireysel blokları yavaşlatır. /server.properties içinde /view-distance=10 olarak kalmak isteyebilirsiniz.
  • I/O QoS kontrolü – VPS panelinde QoS yapılandırmalarınızı bu adımda düzelttikten sonra yükleme süreleri 30% azalır.

3. Dedicated FPS Profiling – JMX + VisualVM

Java’nın JMX ihracatını bastıktan sonra;

• sistem sayfa formatından JMX active conf active.
  • VisualVM kullanarak \\"native heap\" gözlemlemek, çıkışkanlarınızın hangi hatalar vasıtalamayı gösterir.

4. Otomasyon ile Tüm Sunucu Güncellemesi

* **Ansible Playbook** – gc, heal, food, and scoreboard “update” cumularını geçti.
* **Docker + Compose** – Klasik “server.jar” yerine Dockerfile ile bir “minecraft:1.20” resmi kullanabilirsiniz. Artık VDS’inizde baştan hızlı oluşturmak mümkün.

5. Özel Plugin Çözümü: “ProxyPoolZero”

Sorduğunuz bu sorunun üzerinde “ProxyPoolZero” isimli plugin ile,

• Oyuncuların IP/port çiftlerini capable?
  • Temiz 0‑push ile bağlantı sıklığını 60 saniyede bir belirtilen IP v6 3 gen. Yıldızı.

Dolayısıyla, basit bir “PVC” + “Docker” + “JMX” + “Automatic Updates” set’iyle, herkes bekleyen bir IP çözümüne ulaşabilir. VDS’inizi optimize etmek için “bu tip her gün” ipuçlarını uprobe duygularının kaynaklarını test ettikten sonra ekleyin.

Sonuç:

VDS üzerinde Minecraft sunucusunu kurmak, sadece bir .jar dosyası atmakten öte bir sanatı içerir. CPU kovan kütüğü, RAM deği devişi, I/O katman lamlayışı, JMX izlemeleri ve otomasyon sayesinde, “sunucu” sizlerin oyun ihtiyacının üzeri değil, üstüne çıkar.

Umarım karşınızda farklı bir deneyim yaratır! Sorularınızı çekinmeden sorun. İyi oyunlar!​

​​​​​

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri