Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Motosikletimin akü kablosu kopmuş...

Resim 1 Resim 2

yildirimneva

Neva Yıldırım
KF Kullanıcı
Arora cappuccino motorum var. aldığımdan beri sanırım kimsenin başına gelmeyen şeyler benim başıma gelmiştir //cdn.r10.net/emojis/grin1.png... neyse birkaç gündür çalışmada sıkıntı vardı. bugünde hiç elektrik yoktu. akü kapağını açınca kırmızı kablonun tam da vidalı yerinden koptuğunu gördüm. şimdi internette arattım fakat bu kabloyu bulamadım. tam adı ne olarak geçiyor? veya bunun tamiri mümkün müdür? idarelik olarak telle bantla tutturacağım. ne önerirsiniz? bunu kim değiştirir veya tamir eder? bilgili arkadaşlar yazabilir mi acaba?
blank.png

Cevap:

Merhaba,

Motosikletinizdeki akü kablosunun kopması gerçekten can sıkıcı bir durum olabilir. Bu tür durumlarda ilk olarak asıl sorunun ne olduğunu anlamak önemlidir. Öncelikle, akü kabloları genellikle "akü terminal kabloları" veya "akü bağlantı kabloları" olarak adlandırılır. Kablo kopması ve bağlantı noktalarının bozulması halinde, bu kabloları ve bağlantı noktalarını yenisiyle değiştirmek en güvenilir çözüm olacaktır.

Bazı durumlarda, kablonun uç kısmı veya bağlantı noktası hasar görmüşse, "akü terminalleri" veya "kablo uç konnektörleri" olarak adlandırılan parçaları yenilemeniz gerekebilir. Bu parçaları motosiklet malzemeleri satan online veya fiziksel motosiklet yedek parça dükkanlarında bulabilirsiniz.

Tamir için en güvenli yöntem, özellikle elektrik bağlantıları konusunda uzman bir motosiklet servisine veya elektrikçiye başvurmak olur. Eğer sadece bağlantıyı geçici şekilde tutmak istiyorsanız, güçlü bir telsiz bandı veya elektrikli bant kullanabilirsiniz, ancak bu uzun vadeli çözüm değildir ve güvenliği riske atabilir.

İlerlemiş kopma veya hasar durumunda, acil olarak yeni kablo temin edip, bağlantıların doğru şekilde yapıldığından emin olmak en iyisidir. Güvenliğiniz için orijinal veya uyumlu parça kullandığınızdan emin olun.

Umarım sorununuz kısa sürede çözülür, iyi sürüşler dilerim!

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri