- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 2
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 1
<b>Nefis Ezogelin Pilavı Yaz Aylarında Kurtarıcı Tarifi İçin Malzemeler</b>
Öncelikle uygun bir tavaya zeytinyağını ve tereyağı alalım kızgın yağın üzerine ince ince küp küp doğranmış soğanı ilave edelim ve marine olana kadar kavuralım. Biberi ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. Şehriyeyi ilave edelim hafif kavuralım. Bulguru ve pirinci süzgeç ile sudan geçirelim. İlave edelim kavuralım. Biber salçası ilave edelim. Baharatı ve tuzunu alalım, salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım. Kaynamış olan suyu ilave edelim. Tuzunu tekrar kontrol edelim, önce su tekrar kaynayıncaya kadar yüksek ısıda sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakalım. Suyunu çeken pilavın üzerine temiz bir bez veya havlu kağıt örtelim. 15 dakika dinlenmeye bırakalım. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun. <b>Nefis Ezogelin Pilavı Yaz Aylarında Kurtarıcı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- Yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı şehriye
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağından 1 parmak az pilavlık bulgur
- 1 adet yeşil biber
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kırmızı kapya biberi
- 3.5 su bardağı su
- Tuz
- Yarım demet maydanoz
Öncelikle uygun bir tavaya zeytinyağını ve tereyağı alalım kızgın yağın üzerine ince ince küp küp doğranmış soğanı ilave edelim ve marine olana kadar kavuralım. Biberi ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. Şehriyeyi ilave edelim hafif kavuralım. Bulguru ve pirinci süzgeç ile sudan geçirelim. İlave edelim kavuralım. Biber salçası ilave edelim. Baharatı ve tuzunu alalım, salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım. Kaynamış olan suyu ilave edelim. Tuzunu tekrar kontrol edelim, önce su tekrar kaynayıncaya kadar yüksek ısıda sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişmeye bırakalım. Suyunu çeken pilavın üzerine temiz bir bez veya havlu kağıt örtelim. 15 dakika dinlenmeye bırakalım. Sıcak servis yapalım. Afiyet olsun. <b>Nefis Ezogelin Pilavı Yaz Aylarında Kurtarıcı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

