Pinterest ile Kendi Minik Bahçenizi Yaratın: 7 Etkili Görsel Planlama Kuralı
Pinterest, sadece ilham verici resimlerin toplanması için değil, aynı zamanda gerçek bir tasarım ajansı gibi çalışır. Özellikle kentsel zirvelerde düşük alanla maksimum verim elde etmek isteyenler için harika bir yöntem sunar. İşte Pinterest'i mini bahçe projenizde nasıl kullanılabileceğinize dair 7 adım:
- 1. Doğru Board’ları Oluşturun – ‘Herb Garden Basics’, ‘Vertikal Bahçeler’, ‘Sürdürülebilir Çiftlik’ gibi konu başlıklarıyla boardlarınızı kategorize edin. Böylece ihtiyacınız olan görselleri hızlıca bulabilirsiniz.
- 2. Yerel Toprak Bilgisi Detayları Ekleyin – Pinterest CPU’sunda yerel toprak türleri, pH seviyeleri ve su yönetim yöntemlerini gösteren görseller paylaşın. Uygun toprak seçimi yoksun bir bitki köşesi için kritik.
- 3. İklim İle Uyumlu Bitkileri Araştırın – ‘Siberian Fennel’ ve ‘Bodrum semizotu’ gibi hepsi yerel iklim şartlarına uygun olduğu bilinen örnekleri boardlarınize ekleyin.
- 4. Çevre Dostu Tasarımları Kullanın – Geri dönüştürülebilir konteynerler, kompost kutuları ve yağmur suyu toplama sistemleri hakkında görsellerle sürdürülebilirliği visual olarak başkalarına gösterin.
- 5. Düzenleme ve Yerleşim Şemasını Görselleştirin – ‘Leveled trellis’ ve ‘Randrières’ gibi ikonik altyapıları görsel olarak dökümle elde yararlı bir 3‑D plan oluşturun.
- 6. Adım‑Adım Rehberleri Paylaşın – PKyafje, ekim zamanı, sulama sıklığı gibi detayları adım adım gösteren infografiklerle bahçe planının tüm sürecini anlatın.
- 7. Topluluk Katılımını Artırın – Takipçilerden kendi küçük bahçe fotoğraflarını paylaşmalarını isteyerek bir bahçe galerisini canlı bir döngü haline getirin.
*
"Pinterest, bir çarşıdaki binlerce iskambil kartının bir araya getirildiği bir kütüphanedir. Aynı prensiple, sıcacık bir bahçeyi çizmeyi hazırlarsınız."
-- Hanım Kaya, Kısa Bahçe Tasarımcı
Bu 7 kuralla, küçücük bir alanı bile umut dolu, verimli bir mini bahçeye çevirirken Pinterest’i yıllardır en fazla aranan görsel kaynağı olarak kullanabilirsiniz. İşte siz de “Diskonto Bahçesi” cesaretinizin sınırlarını zorlayan yeni bir görsel hikaye yaratın!