Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Pinterest’in Gizli Mürettebatı: Bollywood Poster Tasarımlarındaki Renk İpliği

Resim 1 Resim 2

benkmilhajar

Hajar Benkmıl
KF Kullanıcı

Pinterest’in Gizli Mürettebatı: Bollywood Poster Tasarımlarındaki Renk İpliği​

[MIDDLE]Pinterest, görsel keşif platformu olarak bilinse de, gerçek dünyadaki tasarım sürecine gizli bir ağırlık yapıyor. Özellikle Bollywood’ın renkli ve dramatik poster tasarımları, Pinterest’in görsel trend haritasından doğrudan besleniyor – ve bu bağlantı çoğu zaman gözden kaçıyor.[/MIDDLE]

Pinterest ile Bollywood'ın Renk Rüyası

• 2021‑2023 yılları arasında, 55 %'den fazla Bollywood film posterinin ana renk paletleri Pinterest’da sıralanan “mermer-ıslık” ve “sarı-sol” temalarından türemiş oldu.[/B]

• 1200+ film öne çıkan posterinde, Pinterest'te #colorpalette etiketi altında paylaşılan 32 ayrı renk kombinasyonu %100 orijinalleşme değerine sahip.

Veriyle Desteklenen Keşif

- Pinterest’in kullanıcı etkileşim noktalarını analiz eden bir çalışma, **örnek 90 %** tasarımcı ve grafik yöneticisinin Pinterest’in “Renk Gündemi” sekmesi üzerinden ilham aldığını belirtti.
- Jeopolitik bir açıdan bakıldığında, Güney Hindistan’ın renkli üretim göçü, Pinterest’in “Veri-Driven-Design” algoritması sayesinde kısa sürede “Gulzar” trendine dönüştü.

Sanatçının Sözleri

‘Pinterest, benim için bir kapı. Orada gördüğüm pastel tonlar, filmin ruh halini doğrudan yansıttı. Oradan gelen konsept, bin açıdan anlatımı güçlendirdi.’ – *Ananya Rao*, Film Poster Tasarımcısı

Neden Önemi Var?

- Renk simetrileri, izleyici algısını yönlendirir; bu nedenle sinematografinin renk psikolojisi öğeleri, Pinterest'ten türetilen dizilimin saklı bir parçası.
- Markalaşma ve tanıtım stratejileri, Pinterest’in ~4,3 milyon global izleyici üzerinden YAPİLAN röportajlar sayesinde kısa sürede bazen mi, bazen de üretilen renk şablonlarını kullanır.

Forum Katılımcılar Shallowerı

Ne beklemeyi düşünüyorsunuz? Sofra sonrası filmin son sahnesinde kullanılan renkleri paylaşın, Pinterest veri setimizi güncelleyin![/B]

[END]

photo-1573876577902-c5eaf211d99f

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri