Pinterest'te Idea Pin'in Gücü: Küçük İşletmeler İçin 3 Haftalık Deneyim
Bir içgörü turuna çıkalım: Idea Pin, sadece görsellikten ibaret olmaktan çıkıp, hikaye anlatımını ve etkileşimi tetikleyen bir araç haline geldi. Özellikle küçük işletmeler için ürün veya hizmetin nasıl deneyimlendirileceğini sahneleyen kısa videolar ve adım adım rehberler, keşif akışının içinden çıkarak dönüşüme dönüşüyor.
Giriş: Neden Idea Pin? Geleneksel pinler statik görüntülerken, Idea Pin 15-20 saniyelik kısa videolarla bir fikir akışını kurar. Başlık, açıklama ve kart başlıklarıyla kullanıcıya hızlı bir yol haritası sunar. İzleyici, akış içindeki her slaytta kendine ait bir ipucu bulabilir ve sonunda harekete geçebilir.
Gözlemler: Üç hafta boyunca 12 Idea Pin oluşturdum; her pin 3-4 slayt, metin overlay ve net bir CTA içeriyor. En çok kaydedilenler şu üç unsurla öne çıktı: 1) Net başlangıç ve son külli; 2) Ürün kullanımı veya dekor fikirleriyle ilgili kısa tüyolar; 3) Alt metinle güçlendirilmiş arama anahtar kelimeleri.
Deneyimden 7 ipucu:
- 1. Başlıkta net fayda deseni kullanın: Ne öğrenilecek veya elde edilecek?
- 2. İlk 2 saniye kilit anı: Dikkat çekici bir görsel veya hareket.
- 3. 3 sahneden oluşan küçük bir hikaye anlatın: Başlangıç, gelişme, sonuç.
- 4. Alt metin ve etiketlerle arama için nineler yazın: 3-5 ilgili anahtar kelime ekleyin.
- 5. CTA'lar için belirli yüzdelikleri kullanmayın; net adım önerisi verin: 'Web sitedeki planı indirin' gibi.
- 6. Sesli anlatımı kullanmıyorsanız bile yazılı metin overlay ile kilit mesajı verin.
- 7. İstatistiksel gerçekten iyi performans gösteren içerikleri serin bir tema ile gruplandırıp birden çok pin olarak planlayın.
Sonuç: Üç hafta sonunda Idea Pin'lerimin keşfi ve etkileşim göstergeleri anlamlı biçimde yükseldi. Kaydedilme oranı arttı ve bazı pinler ürün sayfama yönlendiren trafik çekti. Tamamlayıcı olarak ana pimlerimde sadece statik görsellerle düzenli paylaşım yapan hesaplar için, videolu formatların dönüşüm gücü sürpriz etkisi yarattı. Siz de kendi nişinizde kısa videolara odaklanırsanız farkı hızla hissedebilirsiniz.
Soru: Siz Pinterest'te hangi formatla daha iyi sonuç alıyorsunuz? Deneyimlerinizi paylaşın, farklı sektörlerde hangi hikaye akışları işe yarıyor, birlikte keşfedelim.