Pinterest'te Kişisel Stil Haritası Nasıl Oluşturulur? 5 Adımda Kusursuz Taslak
Merhaba moda meraklıları!
Pinterest, hepsi bir arada fashion ilhamı, DIY amaçları ve görsel planlama kutusu gibi çalışıyor. Fakat çoğu kullanıcı, sadece renkli grafiklerle dolu büyük panoları görüp, kendi stil haritasını yanlışlıkla ikinci planda bırakıyor. Bugün size kendi *Kişisel Stil Haritası* yaratmanın 5 adımını anlatacağım – böylece Pinterest’in büyüleyici resimleri, günlük alışkanlıklarınıza, beden ölçülerinize ve moda hedeflerinize hizmet edecek.
- **Adım 1: Başlangıç Noktasını Belirleyin** – Ideoloğ, vücut tipiniz, renk uyumanız ve stil hedefleriniz (kapsül koleksiyon, iş/özel gün kombinleri vb.).
- **Adım 2: Pinterest Keyword’leriyle Araştırma Yapın** – Örneğin "vega moda", "90’lar retro”, "minimalist jean”, "minimal altın aksesuar”.
- **Adım 3: Pin Koleksiyon Konteynerleri Oluşturun** – “Güneşli Günlük”, “Akşam Şıklığı”, “Sevimli Aksesuarlar”. Her katmana Pinterest’in “Create Board” ile görsel girişler ekleyin.
- **Adım 4: Renk Paleti ve Tekstil Panonuzu Ekleyin** – Pantone renkleri, dokuları (katran, mohair, organik pamuk) ve metrik (kırmızı 120° RGB hassas) ile bir “Palette Board” hazırlayın.
- **Adım 5: Sensörize Edin, Test Edin** – Pilift iOS ile bir Instagram hikayesi kanalına bağlayın, “Trendy Closet Planı”nı SDSS (Sürdürülebilir Detay Sınıflandırımı) ile test edin.
Palete not: Kimse bir gri tonunun yalnızca evrensel olmadığını düşünmemeli; sizin için devasa bir moda filminde “correct background hue” tutuşması demekti.
Sevgi ve renklerle,
Cüneyt Kortar
*"Moda, bir kutu tanıtım fotosu değil; bir köprü ve dileği.*
" - Sevçin Yıldız"
P.S. Kendinize bir **Peri Portföyü** oluşturmak istemez misiniz?
[SOUND=click]