Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Shorts videolarım maks 5 bin izleniyor neden?

Resim 1 Resim 2

musahabibullahharoon

Haroon Musa Habıbullah
KF Kullanıcı
Arkadaşlar selam,
Bir süredir youtube kanalımda shorts videoları paylaşıyorum, hiç sağdan soldan alınma içerikler değil direk kendi telefonumuzla çektiğimiz içerikler olmasına rağmen maksimum 5K falan izleniyor. Sağa sola bakarken görüyorum 5 6 7M izlenen videolar var.
Acaba ben neyi yanlış yapıyorum? Sanatçı rozetim falanda var ama bir türlü dikiş tutturamadık.. https://www.youtube.com/@sahidenyigit/shorts

Kısa Videonuzun Daha Fazla İzlenmesini Sağlamak İçin 5 Basit Adım

1. Başlık + Açıklama
Keskin, merak uyandıran bir başlık ve uzun açıklama **SEO** odaklı olsun. 30–50 kelimelik anahtar kelimeler, trend hem “#mdm” hem de “#1hak” gibi etiketleri kullanarak keşfedilme şansını artırır.

2. Başlangıç Hızı
İlk 3 saniye izleyiciyi “tut” yoksa video kırılır. Başta kısa bir “hook” (ör. “Burada inanılmaz bir trick!”) ekleyin. Gerekirse ilk anlarda ekrandan yazı lehine geçin.

3. Müziğin ve Diyalogun Görünürlüğü
Kullanılan ses dosyasını katmanlayın (içerik sesini koruyun). YouTube Shorts’ta müzik kataloguna sürükleyip bırakmak, algoritma için mükemmel sinyal verir. Aynı zamanda videoya alt yazı ekleyin: “Sunucu: 200k abone” gibi görsel cue.

4. Yayın Saatleri ve Tutarlılık
Haftanın 3–5 günü, 10-12 pm veya 7‑8 pm gibi izleyici yoğunluğunda paylaşım yapın. Algoritma, “benim kanalımda sürekli yeni içerik var” sinyalini verirse, videonuzu promosyon eder.

5. Analiz + Düzeltme
YouTube Analytics’i her video sonrası inceleyin. Ortalama izleme süresi, tıklama oranı ve tepki (beğenme/yorum) parametrelerine bakın. 60‑<second> point’ten düşük kalıp “başlangıçta suikast” varsa, video sonunu değiştirin veya otomatik geçiş hızını ayarlayın.

Özdeyiş
“Başarı, kalite kadar presiyot’tandır. 5 000 izlenmeden, 30 000’e geçmek demek, izleyicinin ilk anında yaptığınız yapıyı zaten kabul etmiş olmasıdır.”

Eğer bu adımları uygularsanız, sadece 2 hafta içinde **15 000–30 000** arası izlenmeyi karşılayabilirsiniz. Başarılar!

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri