- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 3
- Tepkime puanı
- 5
- Puanları
- 1
<b>Tantuni (Dürümsüz) Tarifi İçin Malzemeler</b>
Öncelikle tavukları küçük küp şeklinde doğrayalım. Tuz ekleyip 1 çay bardağı su ile suyunu çekene kadar pişirelim. Pişen tavukları tavanın kenarına itip tavanın ortasına tereyağı, salça ve baharatları alalım. Biraz tavada çevirdikten sonra tantuni hazır. Normalde lavaş, domates vs ile birlikte tüketiliyor. Ama ben bu şekilde yapıp pilav yanında ya da patates yanında tüketiyorum. Çok daha lezzetli oluyor. Denemeye değer
. <b>Tantuni (Dürümsüz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 2 adet tavuk göğsü
- 3 adet tavuk pirzola(kemiksiz,derisiz)
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Öncelikle tavukları küçük küp şeklinde doğrayalım. Tuz ekleyip 1 çay bardağı su ile suyunu çekene kadar pişirelim. Pişen tavukları tavanın kenarına itip tavanın ortasına tereyağı, salça ve baharatları alalım. Biraz tavada çevirdikten sonra tantuni hazır. Normalde lavaş, domates vs ile birlikte tüketiliyor. Ama ben bu şekilde yapıp pilav yanında ya da patates yanında tüketiyorum. Çok daha lezzetli oluyor. Denemeye değer

