Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Tesla, Elon Musk’ı dünyanın birinci trilyoneri yapacak

Resim 1 Resim 2

murafoglugulnaznecati

Gülnaz Necati Murafoğlu
KF Kullanıcı
  • Eylül 2025 itibarıyla ABD iş piyasası zorlu bir dönemden geçiyor. İşsizlik oranları yükselirken, Amerikalıların yalnızca dörtte biri yaşam standartlarını yükseltebileceğine inanıyor. Ancak Tesla cephesinde işler oldukça farklı ilerliyor. Şirketin yönetim kurulu, tarihin en büyük CEO maaş paketini açıklayarak Elon Musk’ı dünyanın ilk trilyoneri yapma yolunda dev bir adım attı.

<b>Tarihin En Büyük Maaş Paketi</b>
  • <b> </b>

Tesla’nın yönetim kurulu, Musk için yaklaşık 900 milyar dolarlık hisseye dayalı bir paket hazırladı. Bu paket, yalnızca şirkette kalmaya değil aynı zamanda oldukça iddialı hedeflere ulaşmaya da bağlı.

<ul> <li> Süre Şartı: Musk, Tesla’da en az 7,5 yıl kalmak zorunda. Tüm ödemeyi alabilmesi için ise 10 yıl boyunca görevini sürdürmesi gerekiyor.

</li> <li> Piyasa Değeri Hedefi: Tesla’nın piyasa değeri şu anda yaklaşık 1,1 trilyon dolar seviyesinde. Musk’ın tüm paketi alabilmesi için bu değeri 8,5 trilyon dolara çıkarması şart.

</li> <li> Robot Hedefleri: Şirketin önümüzdeki yıllarda 1 milyon robotaksi ve 1 milyon yapay zekâ robotu piyasaya sürmesi gerekiyor.

</li> <li> CEO Halefiyet Planı: Musk ayrıca Tesla’nın uzun vadeli CEO planlamasında aktif rol alacak.

</li> </ul> &lt;b&gt;Musk’ın Dikkatini Tesla’da Tutmak&lt;/b&gt;

Elon Musk yalnızca Tesla’nın CEO’su değil; aynı zamanda SpaceX’in kurucusu, yapay zekâ şirketi xAI’ın yöneticisi ve eski Twitter (X) platformunun sahibi. Bu nedenle sık sık farklı alanlara yönelmesi, yatırımcıların endişelenmesine yol açıyor. Tesla yönetim kurulu bu dev paketle Musk’ın dikkatini yeniden Tesla’ya vermesini amaçlıyor.

Paketin hayata geçmesi için Tesla’nın önümüzdeki on yıl içinde yalnızca piyasa değerini neredeyse sekiz kat artırması değil, aynı zamanda henüz tam anlamıyla piyasaya çıkmamış teknolojilerde (robotaksi ve AI robotları gibi) liderlik kurması gerekiyor. Analistler, bu hedeflerin “olağanüstü zor” olduğunu belirtiyor.

Buna rağmen, Musk’ın bugüne kadar hem elektrikli araçlarda hem de uzay teknolojisinde çığır açan projeler geliştirdiği göz önünde bulundurulduğunda, Tesla’nın bu riskli stratejiyi desteklemesi sürpriz sayılmıyor.

Eğer Musk bu hedeflere ulaşırsa, yalnızca tarihin en büyük maaş paketini almış olmakla kalmayacak, aynı zamanda resmen dünyanın ilk trilyoneri unvanını da elde edecek. Bu, hem Tesla hem de teknoloji dünyası için dönüm noktası niteliğinde bir gelişme olacak.

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri