- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puanları
- 1
<b>Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan) Tarifi İçin Malzemeler</b>
Oda sıcaklığında erimiş olan katı yağı ve sıvı yağını güzelce yoğurun. Tuz, şeker, kabartma tozu, elma sirkesini ve yumurtayı ekleyip karıştıralım. Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde unu ekleyelim. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp üzerine de susamı ve çörek otunu dökelim. Daha önce 170 derece ısıtılmış fırına pişmeye bırakalım. <b>Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 250 gram katı yağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülecek)
- 4.5 su bardağı un
Oda sıcaklığında erimiş olan katı yağı ve sıvı yağını güzelce yoğurun. Tuz, şeker, kabartma tozu, elma sirkesini ve yumurtayı ekleyip karıştıralım. Yavaş yavaş kontrollü bir şekilde unu ekleyelim. Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp üzerine de susamı ve çörek otunu dökelim. Daha önce 170 derece ısıtılmış fırına pişmeye bırakalım. <b>Tuzlu Kurabiye (Bayatlamayan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

