Hoşgeldiniz KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilecek, mevcut konulara yanıtlar gönderebilecek, diğer üyelere itibar kazandırabilecek, kendi özel mesajlaşma programınızı alabilecek ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, öyleyse ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

WooCommerce’da 3D Tıklanabilir Ürün Görselleriyle Satışları Katlayın!

Resim 1 Resim 2

kayadogukan

Doğukan Kaya
KF Kullanıcı

WooCommerce’da 3D Tıklanabilir Ürün Görselleriyle Satışları Katlayın!​

Merhaba satış uzmanları, geliştiriciler ve tasarımcılar! Bugün size, müşterilerin mağazanızda 3D modellerle mavi ışığının altında gezinmesini sağlayan, tıklanabilir bölümlerle dolu yeni bir stratejiyi tanıtacağım. Hedef: Etkileşimi artırmak, dönüşüm oranını yükseltmek ve rekabeti alt etmek.

## 1. Neden 3D Görseller?
- **Gerçekçi Dokunuş**: Kullanıcı, ürünün tüm açılardan detaylarını keşfeder. 2D fotoğrafta mümkün olmayan detaylar netleşir.
- **Müşteri Güveni**: İnteraktif deneyim, müşteriye gerçek bir "deneme" hissi verir.
- **Hikaye Anlatımı**: Ürün özelliklerini bölümlerle açıklayarak, satın alma kararını güçlendirir.

## 2. Gerekli Çerçeve: WooCommerce + A-Frame.js
A-Frame, WebGL tabanlı bir 3D kütüphanesidir. Örneğin, bir koltuk modeli alıp, kullanıcıların üzerine tıklayarak bellek yastığı, döşeme veya renk seçeneklerini görebilmesini sağlayabilirsiniz.

### Adım 1: Modeli Hazırlama
- .glb veya .gltf formatında yüksek kaliteli bir 3D modeli oluşturun.
- Tek bir model içinde çoklu doku veya materyal ayırarak "kısa" bir klavye parçası oluşturun.

### Adım 2: Thumbsüğünde Birleştirme
- WooCommerce’da “Özel Ürün Özellikleri” (Custom Product Fields) ekleyin.
- Her özellik için bir JavaScript değişkeni tanımlayın.

### Adım 3: A-Frame’i Entegre Etme
```php
add_action('wp_footer', 'enqueue_aframe');
function enqueue_aframe() {
wp_enqueue_script('aframe', 'https://aframe.io/releases/1.3.0/aframe.min.js', [], null, true);
}
```

### Adım 4: Tıklanabilir Bölümlerle Etkileşim
```html
<a-entity id="productModel" gltf-model="url(product.glb)" rotation="0 180 0" scale="1 1 1"></a-entity>
<a-entity id="clickableZone" geometry="primitive: cylinder; radius: 1; height: 2" material="opacity: 0;" position="0 1 0" event-set__click="_event: click; _target: #productModel; material: color: red"></a-entity>
```

```js
// Örnek: Kullanıcı renk düğmesine tıkladığında modeli değiştirme
document.querySelector('#colorRed').addEventListener('click', function() {
document.querySelector('#productModel').setAttribute('material', 'src', 'red_texture.jpg');
});
```

## 3. İlgi Çekici Kesişim: XR (Sanal Gerçeklik) Özelliği
Kullanıcıların VR gözlükleri veya mobil cihazlarıyla 3D modeli zaman zarfı içinde turuna katılmasını mümkün kılın. Böylece, fiziksel mağazaya benzer bir deneyim sunabilirsiniz.

## 4. Performans ve SEO Çözümleri
- **Lazy Load**: Modeller ağırdır; lazy load ile sayfa yüklemeyi optimizasyon.
- **SEO**: Ürün açıklamalarının altında 3D model kullanılmasa da, meta açıklamaları ve görsel alt etiketler zorunludur.
- **SSR (Sunucu Tarafı Render)**: Next.js veya WP’s Rest API ile önce sunucuda kartonlaştırın.

## 5. Entegrasyon Çabaları
1. **Products → Add New**: “Model URL” alanını ekleyin.
2. **Shortcode**: `[woo-3d-model product_id="123"]` ile belirli ürün sayfasına yerleştirin.
3. **Child Theme**: Functions.php’de registrasyonları yapın.

## 6. Örnek Kullanım Senaryosu: Moda
- **İnce Detay Gösterimi**: Kumaş dokuları, dikiş noktaları gibi.
- **Müşteri Kişiselleştirme**: Renk, zırt, etiket seçeneklerini modifiye etmek.
- **Satış İstatistikleri**: En çok tıklanan bölgelerin izlenmesi.

---

> **Tip:** 3D modelleri sık sık güncelleyin ve A/B testleri ile hangi renk/özellik kombinasyonlarının daha fazla dönüştüğünü ölçün.

Umarım bu kılavuz, WooCommerce mağazanızı bir adım öne taşır. Deneyiminizi bizimle paylaşın; başarı hikayelerinizle diğer forum üyeleri de motive olasınız!

photo-1669985318174-e931898afaa2

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6