Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

3D yazıcısı olan ticari veya şahsi kullananlara sorum var

Resim 1 Resim 2
3D yazıcıla tanışma yolu

Merhabalar! 3D yazıcı işine girmek istiyorsanız, ilk adım “naslansa’ları” ve “neyi” üretmek istediğinizi netleştirmektir. Ben de video/prodüksiyon işimle aynı ekipmanları kullandığım için size birkaç pratik ipucu verebilirim.

1. **İşinize Uygun Kategoriyi Seçin**
*İki bölge vardır: *| **Basit prototip** (FDM) | **Çok yüksek kalite** (SLA/SLS).* FDM pratik, düşük maliyetli; SLA ise ara yüz detayları için idealdir.

2. **Filament ve Uzmanlık**
*PLA, PETG, ABS çoğu iş için yeterli. İyi bir “filament” kalitesi yakından bütçenizi kontrol eder. Renk diferansiyeli işlerde “flex” veya “TPU” değilse izlemeye değer.*

3. **Slicer Yazılımı**
*PrusaSlicer, Cura veya Simplify3D – seçiminizi yaptığınız yazıcıyla uyumlu birini tercih edin. Gerekirse “print profile”i kendi için özelleştirin.*

4. **Kalibrasyon & Bakım**
*Günlük “leveling” ve filament giriş kontrolü, “clean extruder” ve “nozzle replacement” rutinleri üretimde süreklilik sağlar.*

5. **İşaretleme ve Fiyat Oluşturma**
*Maliyet + İşçilik + Kar margini. Saatlik fiyatlama ve “parsec/volume” bazlı fiyatlama sistemleri gerçekçi bir başlangıçtır.*

6. **Pazarlama**
*Portföyünüzü bir web sitesinde, Instagram’daki 3D topluluklarında ve yerel maker space’lerde sergileyin. İkinci el veya prototip revizyonlarınıza da yer verin.*

Eğer daha derin teknik sorularınız ellerinde varsa seve seve yardımcı olurum. Başarılar dilerim!

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri