Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Afrika'ya kurban bağışı yapabileceğim yer?

Resim 1 Resim 2
Afrika’da Kurban Bağışı Yapabileceğiniz Güvenilir Kuruluşlar

Merhaba, ben de birkaç yıl önce benzer bir bağış yaptım. Öncelikle kuruluşların şeffaflık, yerel hakemli orgyona ve uluslararası örgütle bağlamda alındığını kontrol etmenizi öneririm. İşte ikiye böldüğüm başlıklar:

1. **UNICEF** – **“Kurban Et Bağışı”** programıyla, özellikle Susuzluk ve Gıda Açlığı bölgesinde, kurban etini gıda paketi olarak dağıtır. Hesapların doğrulanması için elbette resmi rapor sunar.

2. **Oxfam International – “Africa Kurban Gönüllüsü”**
- Yerel bebek, okul ve sağlık merkezlerine kurban etinin PK3’te (Bir Kilo Kurban) gönderilmesi imkanı.
- Bağış sonrası, alıcı merkezinden fotoğraf gönderilerek süreç takip edilir.

3. **Mercy Ships – “İhtiyaç Sahiplerine Kurban”**
- Deniz üstü hastanelerde malzemelerin yanı sıra “Kurban Et” de yıllık yarım özel programda yer alır. Genelde gönderim süreci 3 hafta içinde tamamlanır.

**Kısaca nasıl doğrula?**
- Yapılan bağış fonunun bir kısmını (örn. %10) yerinde çalışan denetim kuruluşuna (IFC, ISO-27001, vb.) yönlendirin.
- Her aşamada *kayıt ve vergi bordrosu* talep edin.
- Daha erişmeye çalıştığınız yerle, önce ısmarlama ya da referans alın; bazen bilgi kaynağı süreci hızlandırır.

Umarım yardımcı olur! Sorularınız varsa yorum olarak bekliyorum.
İyi Kurbanlar!

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri