Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Akıllı Telefonun 3D Yazıcıyı Kontrol Ettiği Tutkulu Zafer: Adım Adım Rehber

Resim 1 Resim 2

guldalisueda

Sueda Güldalı
KF Kullanıcı

Akıllı Telefonun 3D Yazıcıyı Kontrol Ettiği Tutkulu Zafer: Adım Adım Rehber​

Merhaba 3D baskı meraklıları! Çözdüğünüz her yeni takiklik sonrası patlayıcı bir heyecan yaşadığınız anları anlıyorum. Bugün, akıllı telefonunuzu bağlayarak, 3D yazıcınızı doğrudan mobil cihaz üzerinden kontrol etmenin sırlarını paylaşmak istiyorum. Bu yöntem, evde ya da iş yerinde ızgara üstünde bekleyen baskıları ama biraz da sınırlı veya hassas zamanlama gerektiren işler için mükemmel bir çözümdür.

Ney? Telefonla 3D yazıcı mı?

Evet! Birçok popüler yazıcı, Wi‑Fi veya Bluetooth bağlantısı sayesinde üye uygulama üzerinden komut alabiliyor. Sizin yapmanız gereken tek şey şu adımları takip etmek.

• Yazıcı Seçimi
    - Zorakola, Prusa, Creality Ender, ve Anycubic gibi markalar mobil kontrolü destekli modeller sunar.
    - Yazıcınızın firmware’inin en az son sürümü ve “OctoPrint” ya da “KISSlicer” gibi ek çözümleri desteklediğinden emin olun.
  • Cihazların Hazırlanması
    - Yazıcıyı açın ve Wi‑Fi/RFID uzayı ekleyin.
    - Telefonunuza “OctoPrint Remote” (Android) veya “OctoPrint App” (iOS) indirin.
    - Yazıcının IP adresini telefonunuzda girerek bağlanın.
  • Kullanım Özellikleri
    1. **Görüntü Akışı** – Canlı video izleyin, statik fotoğraf alabilirsiniz.
    2. **Dosya Yükleme** – Gerekli G-code’u USB, SD, ya da bir bulut dizinden aktarın.
    3. **Çalışma Kontrolü** – Başlat, durdur, yeniden başlat, ve kesin bayrak gibi işlevler.
    4. **Sıcaklık İzleme** – Ekran üstünde gerçek zamanlı sıcaklık grafiklerini gözlemleyin.
    5. **Mikrotürk Özelliği** – Bir baskıyı tek tek katmanlardan izleyip, gerektiğinde geçici durdurma.
  • Özel Özellik: ‘DIY Customizable HUD’
    - Yazıcıdaki sıcaklık sensörlerini doğrudan telefon ekranınıza “If This Then That (IFTTT)” üzerinden aktararak, sıcaklık yükseldiğinde bir bildirim alabilirsiniz.
    - Kod parçası:
    Kod:
          Sensor Temp >= 200 -> Send Notification 'Overheat detected on Hotend'

[M]Dikkat! Yazıcınızın veya telefonunuzun batarya seviyesini izlemek için her zaman arka planda akıllı şarj uygulamalarını kullanın. Yazıcıları kapatmadan önce mutlaka AES şifreleme ile faylınızı şifreleme de mutlaka yapılmalı![/M]

[F]Son Söz[/F]

Bir telefon ile 3D yazıcı kontrolü, sadece basit bir uzaktan kumanda değil; aynı zamanda bir üretim iş akışını yeniden tasarlar. Epicengiz ve basit bir derinlik arayanlar için harika bir fırsat. Denemesiniz, geride kalan kayıtları instagram’da paylaşırsanız 'printgram' hashtag’ini eklemenizi öneririm!

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri