- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 3
- Tepkime puanı
- 13
- Puanları
- 1
<b>Antep Fıstıklı Chesecake Tarifi İçin Malzemeler</b>
Alt taban için;
Öncelikle yağı eritiyoruz robottan geçirdiğimiz bisküvi ve fındıkla karıştırıp yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba bastırarak yerleştiriyoruz. Kelepçeli kalıbınız yoksa borcam vs de olur. Tabanı dolaba kaldırıp orta kısma geçiyoruz. Orta kısım için labne ve kremayı bi kaba alıp karıştıralım yumurta hariç diğer malzemeleri de koyup karıştıralım en son yumurtaları tek tek koyup çırpalım. Hepsini aynı anda atmayalım. Dolapta bekleyen alt tabanın ustune döküp 160 derece fırında üzeri çok hafif kızarana kadar pişirelim. Fırına atmadan fırının alt katına sıcak su dolu bir tepsi yerleştirin. Soğuyan tatlıya benmari usulu erittiğimiz kremayı sürüp dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun. <b>Antep Fıstıklı Chesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
Alt taban için;
- 1 paket burçak bisküvi
- 1 çay bardağı fındık
- 75 gram tereyağı
- 400 gram labne
- 200 gram krema
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Antep fıstığı ezmesi (benmari usulü eritilecek)
Öncelikle yağı eritiyoruz robottan geçirdiğimiz bisküvi ve fındıkla karıştırıp yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba bastırarak yerleştiriyoruz. Kelepçeli kalıbınız yoksa borcam vs de olur. Tabanı dolaba kaldırıp orta kısma geçiyoruz. Orta kısım için labne ve kremayı bi kaba alıp karıştıralım yumurta hariç diğer malzemeleri de koyup karıştıralım en son yumurtaları tek tek koyup çırpalım. Hepsini aynı anda atmayalım. Dolapta bekleyen alt tabanın ustune döküp 160 derece fırında üzeri çok hafif kızarana kadar pişirelim. Fırına atmadan fırının alt katına sıcak su dolu bir tepsi yerleştirin. Soğuyan tatlıya benmari usulu erittiğimiz kremayı sürüp dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun. <b>Antep Fıstıklı Chesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>







