- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 3
- Tepkime puanı
- 15
- Puanları
- 1
<b>Fıstıklı Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler</b>
Taban için:
Tabanı hazırlayın: bisküvileri rondoda un gibi çekin. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayın ve buzdolabında bekletin. Kreması için labne ve şekeri çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Krema, un ve vanilini ilave edip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız kremayı tabanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 160°c fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Fırına bir tava dolusu su koymayı unutmayın orta kısmı hafif sallanıyorsa pişmiş demektir. Fırın kapağını aralık bırakarak soğutun. Soğuyan cheesecake’in üzerine fıstıklı sos dökün. <b>Fıstıklı Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
Taban için:
- 2 paket yulaflı bisküvi (200 g)
- 75 gram eritilmiş tereyağı
- 600 gram labne peyniri (oda sıcaklığında)
- 200 ml krema
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 kaşık fıstık kreması
- Antebella fıstık kreması
Tabanı hazırlayın: bisküvileri rondoda un gibi çekin. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayın ve buzdolabında bekletin. Kreması için labne ve şekeri çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Krema, un ve vanilini ilave edip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız kremayı tabanın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 160°c fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Fırına bir tava dolusu su koymayı unutmayın orta kısmı hafif sallanıyorsa pişmiş demektir. Fırın kapağını aralık bırakarak soğutun. Soğuyan cheesecake’in üzerine fıstıklı sos dökün. <b>Fıstıklı Cheesecake Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>







