- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 2
- Tepkime puanı
- 4
- Puanları
- 1
<b>Bereketli Çıtır Börek (Yap Buzluğa At) Tarifi İçin Malzemeler</b>
Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz. Haşlarken suyuna biraz tuz eklerseniz patatesiniz daha lezzetli olacaktır. Bu esnada soğanları minik küpler şeklinde doğruyoruz ve biraz salça ile kavuruyoruz. Haşlanan patateslerimizi bu karışıma ekliyoruz ve iç harcımızı hazırlıyoruz. Dilerseniz patates yerine farklı iç harçlar ile de böreğinizi hazırlayabilirsiniz. Tereyağı ve sıvı yağı uygun bir tavaya alıyoruz ve eritiyoruz. Başka bir şey eklemenize gerek yok. Dilerseniz sadece tereyağı ile de yapabilirsiniz. Yufkamızı yarım daire olacak şekilde ikiye katlıyoruz (d şeklinde). Hem arasını hem de üzerini erittiğimiz yağ ile yağlıyoruz. Fırça yardımı ile yufkanın her yerini yağlamanız gerekir. Yağladığımız yufkamızı uzun şeritler olacak şekilde yaklaşık 2 parmak kalınlığında kesiyoruz.Görsellere ekledim. Eğer börek sayısını arttırmak isterseniz tam ortasındaki en uzun şeritleri iki parça olarak değerlendirebilirsiniz. Ben o şekilde yapıyorum. (görsellere ekledim). Böreklerimizi görseldeki gibi üçgen olacak şekilde katlıyoruz. Yufkamızın her yerini yağladığımız için uçları kolayca yapışacaktır. Dilerseniz hemen pişirebilir, dilerseniz dondurucuya atarak ihtiyaç halinde çıkarabilirsiniz. Dondurucuya atarken böreklerin yapışmaması için tek tek tepsiye dizip dondurduktan sonra poşetlemenizi tavsiye ederim. Eğer böreklerinizi dondurup kullanacaksanız, pişirmeden önce herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmadan çıkarıp direkt fırın tepsisine dizebilir ve buzlu buzlu pişirebilirsiniz. Hiç bir sorun olmayacaktır. Üzerine ekstra bir şey sürmenize gerek yok
. Pişirmek için 180° fırında yaklaşık 20 dk durması yeterli olacaktır. Ben genellikle buzluktan çıkarıp pişiriyorum. Bu durumda da yaklaşık 30-35 dk yeterli oluyor. Fırınınızın ayarına göre kontrollü pişirmekte fayda var
Deneyeceklere afiyet olsun
. <b>Bereketli Çıtır Börek (Yap Buzluğa At) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 3 adet yufka
- 2 büyük patates
- 1 küçük soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 150 gram tereyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz. Haşlarken suyuna biraz tuz eklerseniz patatesiniz daha lezzetli olacaktır. Bu esnada soğanları minik küpler şeklinde doğruyoruz ve biraz salça ile kavuruyoruz. Haşlanan patateslerimizi bu karışıma ekliyoruz ve iç harcımızı hazırlıyoruz. Dilerseniz patates yerine farklı iç harçlar ile de böreğinizi hazırlayabilirsiniz. Tereyağı ve sıvı yağı uygun bir tavaya alıyoruz ve eritiyoruz. Başka bir şey eklemenize gerek yok. Dilerseniz sadece tereyağı ile de yapabilirsiniz. Yufkamızı yarım daire olacak şekilde ikiye katlıyoruz (d şeklinde). Hem arasını hem de üzerini erittiğimiz yağ ile yağlıyoruz. Fırça yardımı ile yufkanın her yerini yağlamanız gerekir. Yağladığımız yufkamızı uzun şeritler olacak şekilde yaklaşık 2 parmak kalınlığında kesiyoruz.Görsellere ekledim. Eğer börek sayısını arttırmak isterseniz tam ortasındaki en uzun şeritleri iki parça olarak değerlendirebilirsiniz. Ben o şekilde yapıyorum. (görsellere ekledim). Böreklerimizi görseldeki gibi üçgen olacak şekilde katlıyoruz. Yufkamızın her yerini yağladığımız için uçları kolayca yapışacaktır. Dilerseniz hemen pişirebilir, dilerseniz dondurucuya atarak ihtiyaç halinde çıkarabilirsiniz. Dondurucuya atarken böreklerin yapışmaması için tek tek tepsiye dizip dondurduktan sonra poşetlemenizi tavsiye ederim. Eğer böreklerinizi dondurup kullanacaksanız, pişirmeden önce herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmadan çıkarıp direkt fırın tepsisine dizebilir ve buzlu buzlu pişirebilirsiniz. Hiç bir sorun olmayacaktır. Üzerine ekstra bir şey sürmenize gerek yok

