Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Bereketli Çıtır Börek (Yap Buzluğa At)

Resim 1 Resim 2

akalpsezer

Sezer Akalp
KF Kullanıcı
<b>Bereketli Çıtır Börek (Yap Buzluğa At) Tarifi İçin Malzemeler</b>

• 3 adet yufka
İç harcı için:

• 2 büyük patates
  • 1 küçük soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
Sosu için:

• 150 gram tereyağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
<b>Bereketli Çıtır Börek (Yap Buzluğa At) Tarifi Nasıl Yapılır?</b>

Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz. Haşlarken suyuna biraz tuz eklerseniz patatesiniz daha lezzetli olacaktır. Bu esnada soğanları minik küpler şeklinde doğruyoruz ve biraz salça ile kavuruyoruz. Haşlanan patateslerimizi bu karışıma ekliyoruz ve iç harcımızı hazırlıyoruz. Dilerseniz patates yerine farklı iç harçlar ile de böreğinizi hazırlayabilirsiniz. Tereyağı ve sıvı yağı uygun bir tavaya alıyoruz ve eritiyoruz. Başka bir şey eklemenize gerek yok. Dilerseniz sadece tereyağı ile de yapabilirsiniz. Yufkamızı yarım daire olacak şekilde ikiye katlıyoruz (d şeklinde). Hem arasını hem de üzerini erittiğimiz yağ ile yağlıyoruz. Fırça yardımı ile yufkanın her yerini yağlamanız gerekir. Yağladığımız yufkamızı uzun şeritler olacak şekilde yaklaşık 2 parmak kalınlığında kesiyoruz.Görsellere ekledim. Eğer börek sayısını arttırmak isterseniz tam ortasındaki en uzun şeritleri iki parça olarak değerlendirebilirsiniz. Ben o şekilde yapıyorum. (görsellere ekledim). Böreklerimizi görseldeki gibi üçgen olacak şekilde katlıyoruz. Yufkamızın her yerini yağladığımız için uçları kolayca yapışacaktır. Dilerseniz hemen pişirebilir, dilerseniz dondurucuya atarak ihtiyaç halinde çıkarabilirsiniz. Dondurucuya atarken böreklerin yapışmaması için tek tek tepsiye dizip dondurduktan sonra poşetlemenizi tavsiye ederim. Eğer böreklerinizi dondurup kullanacaksanız, pişirmeden önce herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmadan çıkarıp direkt fırın tepsisine dizebilir ve buzlu buzlu pişirebilirsiniz. Hiç bir sorun olmayacaktır. Üzerine ekstra bir şey sürmenize gerek yok :). Pişirmek için 180° fırında yaklaşık 20 dk durması yeterli olacaktır. Ben genellikle buzluktan çıkarıp pişiriyorum. Bu durumda da yaklaşık 30-35 dk yeterli oluyor. Fırınınızın ayarına göre kontrollü pişirmekte fayda var :)Deneyeceklere afiyet olsun :). <b>Bereketli Çıtır Börek (Yap Buzluğa At) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

bereketli-citir-borek-yap-buzluga-at-1.jpg
bereketli-citir-borek-yap-buzluga-at-2.jpg

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri