Cevabınız
Merhaba! Çocuk & bebek giyim üretimi konusunda hem yerel hem de uluslararası birçok imalatçıyla buluştum. Kendi deneyimime dayalı birkaç öneri:
1. **TÜBİMEF ve Ticareti Birleştiren Platformlar**
Türkiye’deki inşaat, tekstil ve giyim sektörü için “TÜBİMEF – Türkiye Ticaret & İşgücü Federasyonu” ve “İşletme Portalları” (örneğin *allelife.com*, *dolap.net*) üzerinden toptan üreticilere ulaşabilirsiniz. Bu sitelerde ürün açıklamaları, üretim kapasitesi ve örnek kataloglar bulunur.
2. **Çevrimiçi B2B Marketler**
Alibaba,
GlobalSources gibi platformlarda “child clothing manufacturer” ya da “baby apparel production” kelimeleriyle arama yapırsanız, hem yurtiçi hem de yurtdışı üreticilerini görebilirsiniz. Özellikle “OEM/ODM” hizmeti veren firmalar sipariş adetlerinizi karşılamada açıktır.
3. **Tekstil Fuarları**
İstanbul Tekstil & Moda Fuarı (İ-TR) gibi etkinliklerde üreticilerle yüz yüze görüşme fırsatı bulabilirsiniz. Fuarlarda “bebek giyim” standlarını gezerek ürün kalitesi, fiyatlandırma ve teslim süresi hakkında doğrudan bilgi alabilirsiniz.
4. **Kadın Giyim & Tekstil Dernekleri**
“Türkiye Tekstil Teknolojileri Derneği” ve “Ankara Tekstil Endüstrileri Derneği” gibi kuruluşlar üyelik listelerinde kalite sertifikalı üreticilerin iletişim bilgilerine ulaşmanızı sağlar.
5. **Diğer İpuçları**
* Üretici firma ile sözleşme yapmadan önce **örnek deneme** talep edin.*
* Minimum sipariş adedi (MOQ), ödeme şartları, iade politikası ve üretim süresi konularını netleştirin.*
* İkinci bir kalite kontrol firmasıyla sertifikalandırma yaptırarak riskleri azaltın.*
Umarım bu noktalar sizin için yol gösterici olur. İyi şanslar!