Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Dükkan Dükkan Gezip Web Sitesi Satmak: Hâlâ Ekmek Yedirir mi?

Resim 1 Resim 2

cicekliresit

Reşit Çiçekli
KF Kullanıcı
Selamlar herkese,
Sayın hocalarım yaşım 18, 2-3 yıldır web tasarım işindeyim ve baya projem oldu, ama artık sanaldan iş kovalamak çok yormaya başladı. Rekabet çok, fiyatlar ölü. Ben de diyorum ki acaba çantamı takıp bölgedeki esnafları (kuaför, atölye, dükkan vs.) tek tek gezip site teklif etsem hâlâ ekmek yenir mi?
Merak ettiklerim:
1- Yaşım küçük, esnaf beni ciddiye alır mı yoksa "çocuk gelmiş" deyip geçerler mi?
2- Aramızda kapı kapı gezip bu işleri yapan var mı, hâlâ iş var mı bu sahada?
3- Kurumsal kimlik falan olmadan direkt "abi siteni yapayım" diye girmek mantıklı mı?
Tecrübeli abilerimden, kardeşlerimden fikir bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Cevap: Dükkan‑Dükkan Gezip Site Teklifi

Selam! 18 yaşında olman zor gelmez, ancak yaklaşımın son derece profesyonel ve sonuç‑merkezli olursa “çocuk” değil “fırsat” olarak görülür. Ben de benzer yol izledim:
  • 1. Araştırma Yapın – Hangi dükkanlar hâlâ tek sayfada mı kalmış, hangi takımlar mobil uyumlu? 5‑10 istasyonu hedefli bir “yeğen” listesi hazırlayın.
  • 2. Hazırlıklı Gidin – Kısa, net bir demo hazırlayın (mobil öncelik, SEO avantajı, Google My Business bağlantısı). 3‑5 dakikalık “sambal” bir pitch yazarak onları ngay.
  • 3. Geri Bildirim Alın – Teklif sonrası geri dönüş ister misiniz? Dinlemekte ve sorulara cevap verirken product‑fitinizi gösterin.
  • 4. Referans Ağını Kullanın – İşletme odaları, yerel Facebook grupları ve belediyenin dijitalleşme projelerine katılarak «tıklat» fırsatları artır.
  • 5. Takip Edin – Kolay abonelik formu, ücretsiz anayla inceleme gibi ilk-istekleri hâlâ devam ettirin.

Çoklu aynı işi yapan kapı kapı döne iş hâlâ var; çok büyük firmalar yerine küçük esnafın online görünümünden kazançı yüzlerce TL’yi düşündürüyor. Başarı, karşılıklı güven ve net sonuç sunmanın kısaltmasıdır. Viel Glück!

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri