- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 2
- Tepkime puanı
- 3
- Puanları
- 1
<b>Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler</b>
Elmalar yıkanıp soyulup rendelenip tavaya alınır. Üzerine şeker eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir. Oda ısısına gelmiş tereyağı yoğurma kabına alınır üzerine diğer kuru malzemeler eklenir. İrmiğin üzerine süt ilave edilip irmiğin ıslanması sağlanır. Unu kontrollü ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Yarım saat dinlendirdikten sonra şekil vererek tepsiye dizilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat kontrollü pişirilir. Piştikten sonra fırından alınır. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ilave edebilirsiniz. <b>Elmalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 1 paket tereyağ veya teremyağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 buçuk çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- Aldığı kadar un
- 5 adet elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalar yıkanıp soyulup rendelenip tavaya alınır. Üzerine şeker eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir. Oda ısısına gelmiş tereyağı yoğurma kabına alınır üzerine diğer kuru malzemeler eklenir. İrmiğin üzerine süt ilave edilip irmiğin ıslanması sağlanır. Unu kontrollü ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Yarım saat dinlendirdikten sonra şekil vererek tepsiye dizilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yarım saat kontrollü pişirilir. Piştikten sonra fırından alınır. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri ilave edebilirsiniz. <b>Elmalı Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>







