Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Gerçek Rastgele Parolalar: Akıllı Telefonlarda QRNG ile Güvenlik Adamı Olun

Resim 1 Resim 2

kabailayda

İlayda Kaba
KF Kullanıcı

Gerçek Rastgele Parolalar: Akıllı Telefonlarda QRNG ile Güvenlik Adamı Olun [BR][BR]Merhaba teknoloji meraklıları! Bugün sizleri, akıllı telefonların içinde gizlenceli bir teknoloji, yani **Quantum Random Number Generator (QRNG)** dünyasına davet ediyorum. Pek çoğumuz için parolalar aslında yeterli güvenlik önlemi değil; ama QRNG, bu konsepti adeta bir üst seviyeye taşıyor. İşte, bu kriptografi devriminin detayları ve sizin telefonunuzda kullanabileceğiniz ipuçları: [BR][BR]**Nedir QRNG?** Kuantum fiziğinin doğuştan getirdiği tekil rastgelelikten yararlanır. Gözle görülemeyen fotonların süperpozisyon durumundan, sıfırdan on binliğe kadar rastgele sayılar üretiyor. Böylece klasik bilgisayar algoritmalarının yaratabileceği tahmin edilebilirlik sorunu ortadan kalkıyor. [BR][BR]**Telefonlarda Kullanımı** 2024’te bazı premium markalar, telefonlarında entegre QRNG modülleri yayımlamaya başladı. Örneğin, **Oppo Find X6 Pro** modelinde yer alan ultrasekret “Quantum Secure Chip” sayesinde; tek bir tüketime muntazamlıkla, güçlü rastgele parolalar oluşturulabilir. Bu modülü uygulamalarınızda kullanmak için, “QRNG API” kıta kütüphanesini derlemeyiz: *kotlin* veya *Swift* üzerinden “getSecureRandom(n)” fonksiyonunu çağırırsanız, doğrudan güvenli r **n** sayısı alırsınız. [BR][BR]**Nasıl Test Ederim?** Eğer QRNG’nin gerçekten olgusal rastgele olduğunu merak ediyorsanız, “NIST Stochastic Test Suite”yi uygulayabilirsiniz. Telefonunuzdan 1M karakter üretip, bu seri üzerinde “serial correlation”, “frequency” ve “runs” testlerini çalıştırarak, %99 geçme farkını göreceksiniz. [BR][BR]**Gelecek Perspektifi** 1. **Yüksek Kalorili ADC’ler**: Şimdiye kadar kullanılan HC-ADC’ler yerine, kuantum bazlı analog-dijital çeviriciler, daha düşük gecikme ve yüksek hızlı üretim imkanı sunuyor. 2. **Blok Zinciri Entegrasyonu**: QRNG üretimi, blockchain’de kimlik doğrulama (Proof‑of‑Work) süreçlerinin minimum bant genişliği ile gerçekleşmesine olanak tanır. 3. **Yasal Oturum Girişi**: Özellikle finansal kurumlar, QRNG tabanlı oturum anahtarları ile bir adım öne geçmeye hazırlanıyor. [BR][BR]**Son Söz** Yalan söylemekten kaçınmak için artık klasik RNG'lere ihtiyaç yok. Akıllı telefonunuzda bulunan QRNG sayesinde, parolalar gerçekten rastgele olur; hackerlar ise yeni bir zorlukla karşı karşıya kalır. Siz de telefonunuzda bir QRNG modülü varsa, güvenli parolalar üretmeye başlayın ve dijital dünyada bir adım öne geçin! [BR][BR]*[Bu yazıyı beğendiyseniz, lütfen favori makale olarak işaretleyin ya da arkadaşlarınızla paylaşın.]*

photo-1716436329478-9c954c6bd611

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri