- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 2
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 1
<b>Glutensiz Sebzeli Peynirli Fırın Yemeği Tarifi İçin Malzemeler</b>
Ekstra malzeme hilesi:
Yumurta beyazı ve sarısını ayırın. Beyazları bir tutam tuz ile sertleşene kadar çırpın. Sarıların olduğu kaba glütensiz un, peynir, yoğurt, zeytinyağı, soğan, biber, maydanoz ve baharatları ekleyin, karıştırın. tercihe bağlı içine çörek otu da eklenebilir. Çırptığın yumurta beyazlarını bu karışıma yavaşça yedirin. Yağlanmış fırın kabına dökün, ben pişirme kağıdı kullandım. 180°c’de 20-25 dk, üstü kızarana kadar pişirin. Neden tok tutuyor?
• Yoğurt nem ve protein katıyor, ertesi gün bile kurumuyor.
• Zeytinyağı hem lezzet hem de doyuruculuk sağlıyor.
Opsiyonel olarak bir çay kaşığı glutensiz kabartma tozu ekleyebilirsiniz.
İpucu: Üzerine biraz rendelenmiş kaşar veya çörek otu serpebilirsin, hem görüntü hem lezzet artar. Soğuduktan sonra bu mini kekler kahvaltıda, çay saatinde veya atıştırmalık olarak mükemmel.
<b>Glutensiz Sebzeli Peynirli Fırın Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
Ekstra malzeme hilesi:
- 1-2 yemek kaşığı yoğurt (varsa süzme yoğurt daha iyi)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 2-3 yemek kaşığı glütensiz un
- 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir (veya karışık peynir)
- 1 adet soğan (ince doğranmış)
- 2-3 adet biber (ince doğranmış)
- Bol maydanoz (kıyılmış)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1-2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yumurta beyazı ve sarısını ayırın. Beyazları bir tutam tuz ile sertleşene kadar çırpın. Sarıların olduğu kaba glütensiz un, peynir, yoğurt, zeytinyağı, soğan, biber, maydanoz ve baharatları ekleyin, karıştırın. tercihe bağlı içine çörek otu da eklenebilir. Çırptığın yumurta beyazlarını bu karışıma yavaşça yedirin. Yağlanmış fırın kabına dökün, ben pişirme kağıdı kullandım. 180°c’de 20-25 dk, üstü kızarana kadar pişirin. Neden tok tutuyor?
• Yoğurt nem ve protein katıyor, ertesi gün bile kurumuyor.
• Zeytinyağı hem lezzet hem de doyuruculuk sağlıyor.
Opsiyonel olarak bir çay kaşığı glutensiz kabartma tozu ekleyebilirsiniz.
İpucu: Üzerine biraz rendelenmiş kaşar veya çörek otu serpebilirsin, hem görüntü hem lezzet artar. Soğuduktan sonra bu mini kekler kahvaltıda, çay saatinde veya atıştırmalık olarak mükemmel.
<b>Glutensiz Sebzeli Peynirli Fırın Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

