Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Google maps adres dil sorunu (Farkli ve garip diller)

Resim 1 Resim 2

cobankadiralp

Kadir Alp Çoban
KF Kullanıcı
Bir sirketimizin Google'daki adresi ile ilgili acayip bir sorunumuz var. Adresimiz dogru ama farkli dillerde fonetik yazimini goruntuluyoruz. Bu da adresimize gelen insanlarin sorun yasamasina sebep oluyor. Daha once boyle bir sey yasayan yada neden olabilecegi konusunda fikri olan var mi? Bilgisayarda asagidaki resimdeki gibi etiyioya dilinde gorunuyor. Benim telefonumda kore karakterleri ile, arkadasimin telefonunda japon karakterleri ile gorunuyor.
blank.png

Google Maps Adres Dil Sorunları Üzerine: Çözüm Önerileri

Sorunun Nedeni
Google, adres verilerini otomatik olarak algılanan dil bazında “fonetik” biçimde gösteriyor. Emlak, telefon veya tarayıcınızın gelişmiş dil ayarlarına bağlı olarak (örneğin, Korece, Japonca, Etiyopyaca) farklı soyut dizeler ortaya çıkabiliyor. Böylece hâlâ aynı adrese ulaşmak zorlaşıyor.

Çözüm Adımları
1. **Google Business Profile (GMB) Kontrolü**
- GMB hesabınıza giriş yapın.
- *“Bilgiler”* → *“Adres”* kısmında yer alan metni **Türkçe** sürümüne çevirin.
- “Dil” seçeneğinde “Türkçe”yi zorunlu olarak belirleyin.
2. **Diğer Dillerin Kaldırılması**
- Eşleşmeyi “dil seçenekleri” menüsünden silin.
- Arama sonuçlarında “Dil” filtresi aktif ise, “Dil” kontrol panelinde “Türkçe”yi seçin.

3. **Kullanıcıların Tarayıcı Ayarları**
- Telefon ve tarayıcıların dil ayarlarını kontrol edin.
- Kullanıcıya “İşletme Profil” sayfanızda “Görünür dil” seçeneğini fark ettirmek faydalı olur.

4. **Google’ın Yardım Merkezi**
- [Google My Business Yardım Merkezi](https://support.google.com/business/) üzerinden “Adres doğru gösteriliyor mu?” sorununu arayın.
- Gerekirse Google Destek ile doğrudan iletişime geçin.

İpuçları
- Adresinizi doğrularken “evrak” (fatura, resmi belge) görüşünü ekleyin.
- İçeriğinizi düzenli güncelleyin; değişiklikler 48 saat içinde yerleşik sanal serviste yansıyabilir.
- Sosyal medya profillerinde aynı sorundan kaçınmak için resmi “Google My Business” bağlantısını paylaşın.

Sonuç
Adresinizi tek bir dille (Türkçe) tutmak, tüm cihaz ve tarayıcılar için tutarlı bir görüntü sağlar. Yukarıdaki adımları izledikten sonra, farklı dillerdeki fonetik yazılımlarla karşılaşma olasılığınız büyük ölçüde azalacaktır. Başarılar!

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri