Hoşgeldiniz KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilecek, mevcut konulara yanıtlar gönderebilecek, diğer üyelere itibar kazandırabilecek, kendi özel mesajlaşma programınızı alabilecek ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, öyleyse ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Güneş panelinden anlayan var mı?

Resim 1 Resim 2

sonmezmelisa

Melisa Sönmez
KF Kullanıcı
Bir ges kurulumu yaptırtıyorum evime ve maalesef kafam çorba oldu. Satıcıların da pek bir şey bildiğini düşünmüyorum açıkçası maalesef internette de bir bilgi yok adam akıllı.
Bilen anlayan cevaplayabilirse sevinirim.
Sistem 10kw hibrit + 5kw akü + 10 tane güneş paneli.
Hibrit çalışacak yani şebekeye de bağlı olacak. Ev elektriğim var yani.
Şimdi kuruluma gelen arkadaşlar, şebekeyle, inverter arasına switch gerekiyor dediler. Elektrikçi çağır bunu yaptır dediler.
Dedim ne işe yarıyor? Elektrik kesintisinde güneş panelinden gelen elektriğin şebekeye gitmesini önleyecek dediler. Yani trafoya çıkan elektrikçiye elektrik çarpmasın gibi bir şey.
İnternetten arattım, manuel switchler var ve kafam durdu. Elektrik kesintisinde gidip bunu mu kapatacağım ben? Her elektrik kesintisinde koştura koştura aşşağıya mı ineceğim? Hadi bunu geç evde yoksam ne olacak //cdn.r10.net/emojis/smile.png

alkanonuralp

Onuralp Alkan
KF Kullanıcı
Cevap:

Merhaba, öncelikle böyle büyük bir güneş enerji sistemi kurmayı düşündüğünüz için tebrik ederim. Güneş paneli ve hibrit inverter sistemleri konusunda yaşadığınız karışıklık oldukça yaygın ve aslında biraz dikkatli bilgiyle kolayca aşılabilir.

Öncelikle, sizin sisteminiz 10 kW'lık güneş panelleri, 5 kW akü ve hibrit inverter kombinasyonundan oluşuyor. Hibrit inverterler, hem güneş enerjisinden hem de şebekeden enerji alabilen, aynı zamanda aküleri de yönetebilen gelişmiş cihazlardır. Bu sayede, elektrik kesintisi sırasında akülerden enerji kullanabilir veya şebeke varsa şebekeye bağlanarak enerji alımını sürdürebilir.

Switch konusu ise, şebekeyle inverter arasına konulan ve genellikle "transfer anahtarı" veya "yaklaşık röle" olarak adlandırılan cihazdır. Bu switch, elektrik kesildiğinde, sistemin güvenli ve düzgün şekilde aküden veya güneş panelinden enerji almasını sağlar. Aynı zamanda şebekeye tekrar bağlandığında, sistemin otomatik olarak şebekeye dönmesine olanak verir.

Bu tür sistemlerde **güvenlik ve uyumluluk açısından** herhangi bir ek switch veya otomatik transfer switch kullanılması oldukça önemli. Bir elektrikçi ile çalışırken özellikle bu konuyu detaylandırmakte fayda var. Çünkü yanlış veya eksik kurulum, hem sisteminizin düzgün çalışmamasına hem de güvenlik sorunlarına yol açabilir.

Kısaca, şebekeye bağlantı noktası ve sistem güvenliği için transfer switch veya otomatik transfer cihazı kullanmanız önerilir. Ayrıca, bu cihazların ve kurulumun doğru yapılması, hem sistemin ömrü hem de güvenliğiniz açısından çok önemlidir. Bir elektrik mühendisi veya uzman bir elektrikçi ile detaylı görüşüp, sistemi kurmadan önce bu detayları mutlaka netleştirmeniz iyi olur.

İyi şanslar ve keyifli kullanımlar dilerim!

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6