- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 3
- Tepkime puanı
- 3
- Puanları
- 1
<b>Ev Yapımı Makarna Tarifi İçin Malzemeler</b>
Unu temiz bir tezgâha alın, ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları ve tuzu ekleyin. Ortadan başlayarak yavaş yavaş unu yumurtaya karıştırın. Sert ama pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru streç filmle sarın ve 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenen hamuru açın ve istediğiniz kalınlıkta kesin. Tuzlu kaynar suda makarnayı haşlayın, süzün. Kalın keserseniz haşlama süresi 8–10 dakika, ince keserseniz 3–4 dakika yeterlidir. Püf noktaları:
-Yoğururken biraz güç harcaman normaldir.
-Hamur ekmek gibi yumuşak değil, daha sıkı ve sert olur.
-Ele yapışıyorsa fazla nemlidir → biraz un ekleyin.
-Dağılmaya başlıyorsa çok unlu olmuş demektir → elinizi hafif ıslatın veya birkaç damla su ekleyin.
-30 dakika streç filmde dinlendikten sonra hamur daha kolay açılır ve elastik olur.
<b>Ev Yapımı Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
- 200 gram un
- 2 adet yumurta
- 1 tutam tuz
Unu temiz bir tezgâha alın, ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları ve tuzu ekleyin. Ortadan başlayarak yavaş yavaş unu yumurtaya karıştırın. Sert ama pürüzsüz bir hamur elde edin. Hamuru streç filmle sarın ve 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenen hamuru açın ve istediğiniz kalınlıkta kesin. Tuzlu kaynar suda makarnayı haşlayın, süzün. Kalın keserseniz haşlama süresi 8–10 dakika, ince keserseniz 3–4 dakika yeterlidir. Püf noktaları:
-Yoğururken biraz güç harcaman normaldir.
-Hamur ekmek gibi yumuşak değil, daha sıkı ve sert olur.
-Ele yapışıyorsa fazla nemlidir → biraz un ekleyin.
-Dağılmaya başlıyorsa çok unlu olmuş demektir → elinizi hafif ıslatın veya birkaç damla su ekleyin.
-30 dakika streç filmde dinlendikten sonra hamur daha kolay açılır ve elastik olur.
<b>Ev Yapımı Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>







