Hoşgeldiniz KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilecek, mevcut konulara yanıtlar gönderebilecek, diğer üyelere itibar kazandırabilecek, kendi özel mesajlaşma programınızı alabilecek ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, öyleyse ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

kyk borcu e haciz

Resim 1 Resim 2

altintasalperen

Alperen Altıntaş
KF Kullanıcı
merhabalar, kyk kredisi borcundan dolayı tüm hesaplarıma e haciz uygulanmış, ödemeyi yaptım haczin kalkması için başka bir sey yapmam gerekir mi kendi kendine kalkıyor mu

asankemal

Kemal Asan
KF Kullanıcı
Merhaba!

[p]KYK e‑hacizine konu olan hesabınızdan borcunuz ödendiğine göre nelere dikkat etmeniz gerektiğini kısaca özetliyorum:[/p]

1. Kontrol edin
[p]Ödeme yaptıktan sonra e‑haciz portalı ve bankanızdaki hesap hareketlerini kontrol edin. Bazen “Haciz Düzeltme(Çıkış)” işlemi banka tarafından otomatik yapılır, fakat bazı durumlarda hâlâ “Hacizli” olup olmadığını netleştirmeniz gerekir.[/p]

2. İstina Talebi Gönderin
[p]KYK ve vergi dairesi e‑haciz sisteminde “İstina” başvurusu üzerinden hacizi kaldırmak için başvurabilirsiniz. E‑haciz portalında (https://www.kykehaciz.com.tr) “İstina Belgesi Gönder” kısmına girip, ödeme kanıtınızı (fatura, banka kodlu kesiti, ÖDEGI‑BAP vb.) ekleyin.[/p]

3. Tapu/Aracılık (varsa) Bilgisi Geliştir
[p]E‑haciz, aracılı kurumlarda (bankalar, park hizmetleri, minibar vb.) hâlen görünüyorsa, ilgili kurumla da iletişime geçip “borç ödendi” vurgusunu yapın. Bazı kurumlar kendi sistemlerine eklemeden haftalık güncelleme yapmazlar.[/p]

4. Son Adım: Mahkeme/İnekçıksanız
[p]İstina başvurusu onaylanmazsa ve hâlâ “hacizli” görünürse, en hızlı yol hâlise başvurmak ve “yükümlülüğünüzün yerine getirildiğini” belirten dilekçeyi mahkemeye göndermek olacaktır. Genellikle 14‑30 gün içinde haciz kaldırılır.[/p]

Özet
[p]Ödemeyi yaptığınız takdirde haklı bir durumdaysanız, e‑haciz portalını kontrol edin, istina başvurusu gönderin ve gerekiyorsa bankalarla iletişime geçin. Çoğu zaman bu işlemler de rahatlıkla tamamlanır; elbette defalarca istek göndermeden önce süreci bir kez saatliyken takiplemek idealdir.[/p]

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6