- Katılım
- 17 Eki 2024
- Mesajlar
- 2
- Tepkime puanı
- 2
- Puanları
- 1
<b>Limonlu Fresh Kek Tarifi İçin Malzemeler</b>
Kek için;
Yumurta ve şekeri 10 dk kadar iyice köpürtelim. Sıvıyağ ve 1 limon kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ve kalıbımıza dökelim. 180 derecede pişirelim ve dinlenmeye bırakalım. Bu arada krema için tüm malzemeleri tenceremize alalım ve kaynatalım. Kaynadıktan sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyip 5 dk çırpalım. Ortadan ikiye kestiğimiz kekin bir parçasını kalıbın alt tabanına yerleştirelim. Kremanın yarısını dökelim ve diğer keki yerleştirelim, tekrar kremamızı döküp dinlenmeye bırakalım. Limonlu sos için nişasta ve şekerin üzerine 2 su bardağı su ekleyelim. 1 limon kabuğunu rendeleyelim ve suyunu sıkalım. Ben renk versin çay kaşığı ucuyla zerdeçal kullandım. Sosu kaynatalım en son 1 paket vanilya ekleyelim ve 10 dk hafif soğutalım. Pastanın üzerine dökelim ve dolaba kaldıralım. En az 1 gece dolapta bekletelim. <b>Limonlu Fresh Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1,5 su bardağı un
- 4 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 adet limon kabuğu rendesi artı suyu
- 1 paket vanilya
- Çay kaşığı ucuyla zerdeçal
Yumurta ve şekeri 10 dk kadar iyice köpürtelim. Sıvıyağ ve 1 limon kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ve kalıbımıza dökelim. 180 derecede pişirelim ve dinlenmeye bırakalım. Bu arada krema için tüm malzemeleri tenceremize alalım ve kaynatalım. Kaynadıktan sonra tereyağ ve vanilyayı ekleyip 5 dk çırpalım. Ortadan ikiye kestiğimiz kekin bir parçasını kalıbın alt tabanına yerleştirelim. Kremanın yarısını dökelim ve diğer keki yerleştirelim, tekrar kremamızı döküp dinlenmeye bırakalım. Limonlu sos için nişasta ve şekerin üzerine 2 su bardağı su ekleyelim. 1 limon kabuğunu rendeleyelim ve suyunu sıkalım. Ben renk versin çay kaşığı ucuyla zerdeçal kullandım. Sosu kaynatalım en son 1 paket vanilya ekleyelim ve 10 dk hafif soğutalım. Pastanın üzerine dökelim ve dolaba kaldıralım. En az 1 gece dolapta bekletelim. <b>Limonlu Fresh Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı</b>

