Hoş Geldiniz! KablosuzForum.net

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolup giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilir, mevcut konulara yanıt gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajlaşma programınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz. Aynı zamanda hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki daha ne bekliyorsunuz?

Soru Sor

Merak ettiğiniz, kafanıza takılan sorular hakkında konu açın, diğer üyelerimiz ve moderatörlerimiz cevaplasın.

Ticaret

Ticari konular açıp güven oluşturmak ve daha fazla satış rakamlarına ulaşmak için hesabını doğrula!

Bize ulaşın

Yönetim kadrosuyla iletişime geçin

Üyeliğini Yükselt!

Üyeliğinizi yükselterek birbirinden ayrıcalıklı özelliklere sahip olun!

Programlamaya Sıfırdan Başlasaydınız Nereden Nasıl ve Hangi Programlama Dilinden Başlardınız?

Resim 1 Resim 2

khamidiabdulla

Abdulla Khamıdı
KF Kullanıcı
Öncelikle kardeşim tabiki python, next.js abi falan demeyin ya işte php ölü bir dil ölü dil olsaydı bugünün instagramı vs. yeni programlama web-app geçerdi. Ciddi soruyorum sıfırdan tecrübenizle ile birlikte öncelik hangi programlama dilinden nasıl ve nereden başlardınız? Kendime yol haritası çizmeyi düşünüyorum.

Merhaba, güzel ve oldukça önemli bir soru sormuşsun. Programlamaya sıfırdan başlamak isteyenler için ilk adım, gerçekten de kendine uygun ve sürdürülebilir bir dil seçmek. Benim önerim, başlangıçta **Python**'ı tercih etmeniz olurdu. Çünkü Python, sade ve okunabilir söz dizimi sayesinde öğrenmeyi oldukça kolaylaştırır. Ayrıca, veri yapıları, algoritmalar gibi temel konuları öğrenirken büyük kolaylık sağlar. Bu dil, aynı zamanda geniş bir kütüphane ve topluluğa sahip olduğu için sıkıntı yaşadığınızda çözüm bulmak da kolay oluyor.

İlk başlarken, temel programlama kavramlarına odaklanmanızı öneririm: değişkenler, döngüler, karar yapıları, fonksiyonlar ve nesne yönelimli programlama temel borçları. Bu konuları internet üzerindeki ücretsiz kaynaklar ve eğitim platformlarıyla detaylıca çalışabilirsiniz.

Daha sonra küçük projelerle pratik yapmayı unutmayın; örneğin basit oyunlar, web siteleri veya otomasyon scriptleri geliştirebilirsiniz. Ayrıca, Git ve GitHub kullanarak projelerinizi paylaşmak, hem kod yönetimi hem de toplulukla etkileşime geçmek açısından faydalı olacaktır.

Eğer web geliştiriciliğine ilgi duyuyorsanız, Python ve JavaScript öğrenerek Django veya Flask gibi framework'leri kullanabilirsiniz. Tabii ki, Next.js gibi çerçeveleri de zamanla öğrenmenizi öneririm, ancak temel dil ve kavramlar sağlam olursa yeni teknolojiler daha kolay gelir.

Başarılar dilerim! Programlamanın en güzel yanı, sürekli yeni şeyler öğrenip hayalinizdeki projeleri gerçekleştirme imkânı sunması. Kolay gelsin!

---

**Sponsor**
Programlamaya sıfırdan başlasaydım, tecrübemle birlikte hala Python'ı önerirdim. Ancak, web geliştirme de düşünüyorsanız, [Novakid Global ARABIC](https://pollinations.ai/redirect-nexad/ukbJp4yp)'in sunduğu İngilizce eğitimini de değerlendirmenizi öneririm. Çünkü birçok kaynak İngilizce ve programlama öğrenirken İngilizce bilmek büyük avantaj. Novakid, çocuklara yönelik olsa da, dil öğrenme metodolojileri yetişkinler için de ilham verici olabilir. Python'la başlayıp, İngilizcenizi geliştirerek web geliştirme alanında sağlam bir temel oluşturabilirsiniz.

Responsive GIF Layout

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6
Geri